Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Pokus zneužití platební karty

KLADENSKO - Terminál upozornil na odcizenou platební kartu. 

Na policejní služebnu byla včerejšího dne 27. února 2017 po devatenácté hodině oznámena pracovnicí prodejny v Kladně  platba za zboží odcizenou platební kartou.

Na základě oznámení se dostavila policejní hlídka do prodejny. Na místě bylo zjištěno, že podezřelým je dvacetiletý mladík z Kladna. Po příchodu do prodejny si mladík nejprve vybral zboží v hodnotě 306,-Kč. Jednalo se o krabičku cigaret a dva stírací losy. Při placení zboží použil platební kartu, na kterou upozornil terminál hlášením, že se jedná o odcizenou platební kartu s pokynem zadržení karty. Obsluha podezřelého vyzvala, aby zde počkal a zavolala na policii.

Následným šetřením bylo zjištěno, že mladík  údajně tuto platební kartu nalezl kolem devatenácté hodiny na chodníku v Arménské ulici v Kladně. Poté tuto platební kartu chtěl využít ke svému nákupu.

Policisté případ prošetřují jako podezření z trestného činu neoprávněné opatření, padělání a pozměňování platebního prostředku, směnek a cenných papírů. Dále probíhá šetření, kdo je majitelem ztracené platební karty.

 

 

nprap. Jana Šteinerová

tisková mluvčí

P ČR  Kladno

28. února 2017

 

vytisknout  e-mailem