Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Pokusil se neoprávněně vylákat 750 tisíc korun

KARLOVARSKO - V souvislosti s tímto mužem obviněno 5 osob a desítky případů kriminalisté prověřují. 

Kriminalisté z oddělení hospodářské kriminality v Karlových Varech zahájili trestní stíhání 48letého muže z Karlových Varů, kterého obvinili ze spáchání zločinu Úvěrový podvod ve stádiu pokusu.

Toho se měl dopustit tím, že v úmyslu se neoprávněně obohatit, kontaktoval na začátku ledna finanční poradkyni, o které věděl, že je schopna zajistit úvěrové produkty u různých subjektů. To si také potom na osobní schůzce s touto ženou ověřil. Během následujících osobních schůzek konaných na různých místech v Karlových Varech, obviněný finanční poradkyni navrhl, že společně od bankovního institutu vylákají peněžní prostředky z úvěru. Muž měl vše dokonale naplánované. Peněžní prostředky chtěl vylákat za užití dokladů 62leté ženy, a to bez jejího vědomí. V plánu měl pozměnit například její osobní doklady, vytvořit fiktivní potvrzení o výši příjmu a různé další potřebné listiny.

Uvedením nepravdivých skutečností při uzavření úvěrové smlouvy, se pokusil neoprávněně vylákat z bankovní instituce finanční prostředky ve výši 750 tisíc korun. Tyto finanční prostředky chtěl obviněný rozdělit do tří částí, a to ve svůj prospěch, pro finanční poradkyni a část na získání potřebných podkladů ke schválení úvěru.

V souvislosti s 48letým mužem karlovarští kriminalisté obvinili dalších 5 lidí a desítky dalších případů prověřují.

Kriminalisté na začátku tohoto týdne muže zadrželi. Po sdělení obvinění policejní komisař podal podnět státnímu zástupci k vydání návrhu na vzetí obviněného do vazby. Státní zástupce návrh akceptoval a soudce dnes obviněného poslal do vazby.

V případě odsouzení hrozí obviněnému muži trest odnětí svobody až na osm let.

nprap. Kateřina Krejčí
16. 3. 2017

vytisknout  e-mailem