Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Polák neúspěšně kradl traktor

Frýdecko-místečtí policisté zadrželi zloděje traktorů, který na ně najížděl a utekl do lesa a vypátrali další odcizený traktor. 

  Letos frýdecko-místečtí policisté zaznamenali pět krádeží traktorů, každý v hodnotě více jak jeden milion korun. Dne 11.srpna 2008 ráno kolem 3 hodiny zjistili zaměstnanci Lesů ČR v Nýdku, že jim byl ukraden z jejich objektu traktor John Deere v pořizovací hodnotě 5 milionů. Odcizen byl ještě jeden traktor zn. Zetor v hodnotě 1 milionu korun slovenské firmy, který zde parkoval. Ihned zavolali hlídku Policie ČR, která spolu se zaměstnancem okradené firmy vyjela hledat odcizené traktory. Jeli společně v terénním voze okradené firmy Nissan Navara. Po chvíli traktor John Deere uviděli na úzké lesní cestě jak jel proti nim. Traktor nezastavoval a proto začali před ním rychle couvat. Policisté z vozu vyskočili a snažili se zloděje zastavit, ten najížděl na Nissan Navaru, najel na něj a začal jej demolovat a vytláčet do příkopu. Řidič okradené firmy se snažil z auta vylést, to se mu nakonec podařilo, ale traktor na něj najížděl a přejel mu nohu. Nakonec se podařilo řidiči po kluzkém svahu příkopy vylézt pryč a zachránit holý život. Zloděj z rozjetého traktoru nakonec vyskočil a utíkal pryč, pronásledovaný policisty. Jeden z policistů se sice na nerovném lesním a poté polním terénu zranil, ale pachatele doběhli a zadrželi ho. Nyní je u soudce Okresního soudu Frýdek-Místek, který rozhoduje o jeho vzetí do vazby. Jen za trestný čin krádeže mu hrozí až 8 let vězení, není však vyloučeno, že bude obviněn i z jiných závažnějších trestných činů. 


Frýdecko-místecká policie byla nakonec v pátrání po ukradených traktorech úspěšnější, než se původně domnívala. Při dalším šetřením zajistila i druhý odcizený traktor Zetor slovenské firmy v pořizovací ceně 2,5 milionu slovenských korun. První ujíždějící traktor John Deere zajistila za dramatických okolností policejní hlídka i s pachatelem v Nýdku. Dalším dvěma pachatelům, ujíždějícím do Polska v druhém traktoru Zetor, se podařilo načas uniknout. Přesto se zákroku policie, která spolupracovala i se svými polskými kolegy, zalekli natolik, že traktor zanechali ještě na našem území. Letos zloději odcizili na frýdecko-místecku 5 traktorů, dva se tedy již podařilo policii zajistit.



Ivan Žurovec

vytisknout  e-mailem