Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Polévková mísa peníze neuchránila

Mladíci si lehce získané peníze náramně užili 

Nenápadný rodinný domek v malé obci na Novopacku skrýval opravdové bohatství. Jeho majitel měl totiž v kuchyňské lince uložené peníze. Nešlo o pár drobných, ale rovnou o milion a půl, který chtěl použít   na nákup nemovitosti. Peníze, ale nakonec skončily v bazarech,  hernách a barech. Postarali se o to dva mladíci ve věku devatenáct a dvacet let, kteří si lehce získané prostředky náramně užili.  
 
Oba o penězích údajně věděli od dcery majitelky domu, která je měla  mladšímu z nich sama v minulosti ukázala. Vyzrazené tajemství mladíkům nedalo spát, a tak přemýšleli, jak by se k penězům dostali. Nakonec jim nevědomky pomohla sama slečna, která v noci z  pátku na sobotu 2. října pozvala staršího z nich k sobě domů. Ten se jí za nocleh pěkně odvděčil. Po předchozí domluvě totiž ponechal otevřené hlavní dveře, kterými jeho kamarád vnikl dovnitř a peníze v kuchyni odcizil. Co následovalo potom, snad ani není třeba popisovat. Oba se zřejmě o lup rozdělili rovným dílem. Část  peněz investovali do aut a zbytek pak utratili za zábavu. Po čtyřech dnech bujarých oslav se v nich přece jen hnulo svědomí a postupně se přihlásili na policii. V současné době čelí obvinění ze zločinu krádeže spáchané ve spolupachatelství a porušování domovní svobody spáchané formou pomoci, za což jim hrozí trest odnětí svobody až na osm let.
 
A tak sen o koupi domu zřejmě zůstane nadále  jenom snem. Přitom stačilo tak málo. Místo do polévkové mísy uložit úspory tam, kam patří, do banky. 
nprap. Hana Klečalová
13. 10. 2010  
 
 

vytisknout  e-mailem