Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Policejní akce

Dopravní a součinnostní 

Ve čtvrtek 11. března 2010 v době od 8:00 do 16:00 hodin proběhla na Domažlicku republiková dopravně bezpečnostní akce "TISPOL" v součinnosti s Generálním ředitelstvím cel. Do akce byli nasazeni 3 policisté dopravní policie, 4 pracovníci generálního ředitelství cel a mobilní jednotka Centra služeb pro silniční dopravu Plzeň. Všichni zúčastnění se při akci zaměřili na kontrolu dodržování povinností pro silniční nákladní dopravu spojenou s přepravou nebezpečných věcí , důkladnou kontrolu technického stavu vozidel a dodržování obecně platných ustanovení zákona č. 361/2000 Sb. o provozu na pozemních komunikacích. Během akce bylo zkontrolováno 13 vozidel a zjištěno 5 přestupků. 4 přestupky byly  vyřešeny na místě blokovou pokutou v úhrnné výši 1 400 korun,  1 přestupek byl oznámen k projednání  správnímu orgánu.  Ve 4 případech byl zjištěn nevyhovující technický stav vozidla a v 1 případě porušení zákona č. 111/1994 Sb., o silniční dopravě.

V noci z pátku na sobotu proběhla na teritoriu OOP Domažlice součinnostní policejní akce, která byla zaměřena na kontrolu pobytového režimu cizinců, páchání přestupků v oblasti drog a zajištění bezpečnosti a veřejného pořádku v českém příhraničí. Do akce byli nasazeni 2 policisté OOP Domažlice a 2 psovodi cizinecké policie se služebními psy. Policisté při akci zkontrolovali celkem 14 osob, z toho 9 cizinců, a zjistili 2 přestupky, které vyřešili v blokovém řízení. V jednom případě se jednalo o porušení zákona o pobytu cizinců, ve druhém o přestupek proti veřejnému pořádku.

V noci z pátku na sobotu proběhla na Domažlicku okresní dopravně bezpečnostní akce „Y“, zaměřená na speciální kontrolu dodržování zákazu požívání alkoholických nápojů a jiných návykových látek. Bylo do ní nasazeno celkem 26 policistů, včetně 9 policistů z domažlického školního policejního střediska. Během akce bylo zkontrolováno celkem 111 vozidel a zjištěny 4 přestupky, které byly vyřešeny na místě uložením blokové pokuty v celkové výši 1 400 korun.

nprap. Vladislava Čejková

vytisknout  e-mailem