Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Policejní akce "BEZPEČNÁ LOKALITA"

SOKOLOVSKO – Rozdělena do tří částí. 

Dne 23. března 2017 proběhla na Sokolovsku bezpečnostní akce. Neobvykle byla rozdělena do tří odlišných částí.

První část akce proběhla od 10:00 hodin na tržnici Hraničná v katastru obce Kraslice. Do ní byli nasazeni kriminalisté z oddělení hospodářské kriminality, policisté z odboru cizinecké policie, pracovníci prevence, ochrany obyvatelstva a krizového řízení Hasičského záchranného sboru Karlovarského kraje, Územního odboru Sokolov, inspektoři České obchodní inspekce a zaměstnanci obecního živnostenského úřadu v Kraslicích.

Smyslem akce byla kontrola tržnice za účelem pátrání po osobách a věcech, nelegální migraci cizinců a především pak za účelem odhalení trestných činů hospodářského charakteru, spočívající v nelegálním prodeji alkoholických nápojů, tabákových výrobků, léků, značkových oděvů apod.

Kontrolou bylo zjištěno u několika cizinců, že nejsou pojištěni, řada trhovců pak porušila protipožární předpisy a někteří budou sankcionováni za chybné označování výrobků, provozoven apod. Část zjištěných protiprávních jednání bude řešena v rámci správního řízení, některé zjištěné přestupky byly vyřízeny na místě v blokovém řízení.

Druhá část akce proběhla v době od 13:00 hodin do 16:00 hodin v Sokolově a v Chodově. Zde se kriminalisté z 1. oddělení obecné kriminality zaměřili   na kontrolu vytipovaných bazarů a zastaváren, jejich zájmem zde bylo nalézt věci pocházející z trestné činnosti. Při fyzické kontrole celkem 7 provozoven kriminalisté však žádné věci pocházející z trestné činnosti nenalezli.

Poslední část akce byla zaměřená na kontrolu dodržování zákazu požívání alkoholických nápojů a jiných návykových látek řidiči motorových vozidel, technický stav motorových a přípojných vozidel a dodržování dalších obecně závazných ustanovení zákona č. 361/2000 Sb. Dopravně bezpečnostní akce se v době od 17:00 hodin do 22:00 hodin zúčastnilo celkem 26 policistů ze služby pořádkové a dopravní policie .

Policisté během akce zkontrolovali téměř 300 vozidel a zjistili 45 přestupků. Dva řidiči řídili svá vozidla i přesto, že užili před jízdou návykové látky. V patnácti případech byl zjištěn nevyhovující technický stav vozidel, v pěti případech nebyli řidiči za jízdy připoutáni bezpečnostními pásy. Jeden řidič nepředložil doklad o pojištění odpovědnosti vozidla.

nprap. Kateřina Krejčí
27. 3. 2017

vytisknout  e-mailem