Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Policejní akce „MLÁDEŽ“

LITOMĚŘICE - Policisté si prověřili mladistvé v požívání alkoholu v zábavních podnicích  

 

Na základě programů Community policing proběhla v páteční noci policejní akce určena k zabránění požívání alkoholických nápojů u mladistvými osobami.

Cílem této akce bylo zabránit požívání alkoholických nápojů nezletilým a mladistvým osobám. Při té příležitosti se policie ČR zaměřila i na prověřování totožnosti v souvislosti s pátráním po hledaných nebo pohřešovaných osobách. Akce byla rovněž zaměřená na snížení možných projevů vandalismu a narušování veřejného pořádku.
Této akci předcházela ještě DBA zaměřená na kontrolu alkoholu u řidičů v Lovosicích, která proběhla od 20:00 -21:00 hod. Během jedné hodiny policejní hlídky zkontrolovali 41 řidičů. Výsledek dopadl pozitivně,  jelikož ani jeden z kontrolovaných řidičů před jízdou nepožil alkohol.
Během akce nazvané „MLÁDEŽ“ policisté Obvodního oddělení policie Lovosice ve spolupráci s Městskou policií Lovosice provedli kontrolu zábavních podniků COCON a ROCK CLUB Gambrinus. Do akce byly dále zapojeny dvě policistky preventivně informační skupiny Litoměřice a byla přizvána pracovnice OSPODu. Vtěchto dvou podnicích policisté u pěti mladistvých zjistili dechovou zkouškou alkohol.
Dvě dívky a tři chlapci ve věku 16 a 17 let byli převezeni na služebnu Obvodního ho oddělení a poté předáni rodičům. Nejvyšší naměřená hodnota alkoholu přesáhla hodnotu 0,80 promile.  Zjištěné přestupky - podávání alkoholu osobám mladším 18ti let vyřešila v blokovém řízení Městká policie Lovosice.
Akce musela být ve 23 hodin ukončena, jelikož byla v Lovosicích zadržena skupina čtyř výtržníků, s nimiž policisté museli provést na služebně neodkladné úkony.

Do policejní akce bylo zapojeno 11 policistů, dvě policistky PIS, 5 strážníků Městské policie a pracovnice OSPODu.

dechová zkouška -mládež dechová zkouška -mládež


vytisknout  e-mailem