Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Policejní akce " Nusle "

Pražští policisté si spolu s hasiči posvítili na restaurační zařízení, herny a bary.  

Policisté z místního oddělení Nusle Obvodního ředitelství PČR Prahy IV. a Preventivního oddělení Krajského ředitelství hlavního města Prahy se v úterý večer 19. října 2010 zaměřili na podávání alkoholických nápojů nezletilým a mladistvým osobám. Hasiči z Preventivního oddělení 6, Hasičského záchranného sboru hlavního města Prahy se zaměřili na kontrolu dodržování PROTIPOŽÁRNÍ OCHRANY.
Spolu s policisty místního oddělení Nusle a hasiči se bezpečnostního opatření zúčastnili kolegové z oddělení hlídkové služby, pohotovostní motorizované jednotky a přizváni byli i strážníci Městské policie.
Policisté kontrolovali restaurace, herny a bary na ulicích Nuselská, Pod Stárkou, Vlastislavova a V Horkách. Policisté byli mile potěšeni, když ani v jednom z vybraných podniků nebyl zjištěn případ podávání alkoholických nápojů osobám mladším 18 let.
Hasiči při kontrole shledali závady z hlediska požární ochrany. Většinou se jednalo o chybějící přenosné hasicí přístroje a chybějící telefonní čísla tísňového volání. Tyto případy jsou dále řešeny Hasičským záchranným sborem hlavního města Prahy ve smyslu § 31 zákona 133/1985 Sb. o požární ochraně.
      
Policejní akce tohoto typu budou dále namátkově probíhat v průběhu celého tohoto roku.
 
prap. Veronika Součková
21. října 2010
 

vytisknout  e-mailem