Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
podhomepage

Policie České republiky – Služba cizinecké policie

 

Policejní akce Silnice

Karlovarsko - o víkendu proběhla, v rámci Schengenského vnitrostátního pátrání, bezpečnostní kontrolní akce SILNICE 04, na které spolupracovali cizinečtí policisté z Inspektorátu cizinecké policie Karlovy Vary, skupiny služební kynologie Karlovy Vary a policisté Spolkové republiky Německo, Klingenthal. 

           O víkendu proběhla, v rámci Schengenského vnitrostátního pátrání, bezpečnostní kontrolní akce SILNICE 04, na které spolupracovali cizinečtí policisté z Inspektorátu cizinecké policie Karlovy Vary, skupiny služební kynologie Karlovy Vary a policisté Spolkové republiky Německo, Klingenthal. Akce byla  zaměřená na cizineckou problematiku, zejména na kontrolu oprávněnosti pobytu cizinců na území České republiky, pravost a platnost cestovních dokladů nebo na pátrání po osobách a věcech.
           Policisté, kteří zahájili kontrolní akci souběžně na dvou svých stanovištích najednou, zkontrolovali dohromady 182 osob, 76 vozidel a odhalili celkem 19 přestupků. Cizinci nejčastěji porušovali zákon o pobytu cizinců na území České republiky tím, že u sebe neměli doklad totožnosti, neměli potvrzení o zaplacení zdravotního pojištění nebo policistům nedokázali předložit potřebně doklady k provozu jejich vozidla.
 
                                                                                                                                                  por. Mgr. Pavla Lohrová

vytisknout  e-mailem