Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Policejní akce Tranzit

Během celé akce bylo zkontrolováno 1083 osob, z toho bylo 946 občanů Evropské unie a 137 občanů mimo ni. 

V době od 6. 2. do 12. 2. 2012 proběhla na území Olomouckého kraje rozsáhlá policejní akce pod názvem „TRANZIT“. Akce byla zaměřena na odhalování nelegálního pobytu cizinců a na pátrání po hledaných osobách. Do akce bylo zapojeno dvacet hlídek, z toho 75 policistů z Odboru cizinecké policie Olomouckého kraje, čtyři policisté z Dálničního oddělení Kocourovec, dva policisté ze Skupiny základních kynologických činností z Přerova a čtyři pracovníci z Celního úřadu z Přerova a Šumperka.
Během celé akce bylo zkontrolováno 1083 osob, z toho bylo 946 občanů Evropské unie a 137 občanů mimo ni. Dále bylo zkontrolováno 293 osobních vozidel, 6 autobusů a 8 vlaků. Na základě porušení zákona O pobytu cizinců na území České republiky bylo zjištěno 17 přestupků, za které byly uloženy sankce ve výši 4500 Kč.(Převážně se jednalo o přestupky, kdy cizinci neměli u sebe cestovní doklad nebo platné zdravotní pojištění.)
V dopravě bylo zjištěno celkem 21 přestupků, za které byly uloženy pokuty ve výši 5100 Kč a dále byla vybrána jedna kauce ve výši 20000 Kč za porušení předpisu AETR (Dodržování sociálních předpisů a předpisů pro práci osádek v nákladní dopravě).

Video z akce k dispozici v souvisejících dokumentech.

nprap. Bc. Josef Bednařík
13. února 2012

Odkazy do noveho okna

Akce Tranzit

Akce Tranzit 

Detailní náhled

Akce Tranzit

Akce Tranzit 

Detailní náhled

Akce Tranzit

Akce Tranzit 

Detailní náhled

Akce Tranzit

Akce Tranzit 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem