Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Policejní akce Úklid

KARLOVY VARY – Řidička nadýchala 2,99 promile alkoholu 

Ve druhém květnovém týdnu letošního roku se policisté z Nové Role, Perninku a Nejdku zaměřili, na kontrolu chatových oblastí. Především šlo o prevenci a předcházení páchání majetkové trestné činnosti. Celkem se tedy na akci podílely dvě desítky policistů. Kontrola probíhala v rekreačních a chatových oblastech a kempech, které se nacházejí v jejich služebních obvodech.
 
Hlídky zde prováděli pěší kontroly, kdy bylo zkontrolováno přes čtyřicet osob. Během kontrol nebylo naštěstí zjištěno žádné vloupání do chaty. Někteří majitelé si se zabezpečením své chaty moc hlavu nelámou. Jiní si své chaty řádně zabezpečili – např. namontovanými kvalitními okenicemi, bezpečnostními vložkami zámku, kováním, ale také i mobilním alarmem.  
 
S majiteli chat si policisté pohovořili o možných problémech, které mohou nastat při špatném zabezpečení objektu. Dále je poučili o tom jak předcházet vloupání. Nechyběli ani rady v případě vloupání, jak se mají zachovat a co v takové situaci dělat. Starost o zabezpečení těchto objektů a tím předcházet vloupání do objektů musí mít především sami majitelé.
 
Při kontrole chat u obce Potůčky část Luhy, zadrželi šedesátiletého muže z Nejdku, který jel autem Peugeot Boxer pro dřevo. Při kontrole řidiče policisté provedli opakovanou dechovou zkoušku, při které seniorovi naměřili 1,93 a 1,92 promile alkoholu.
 
Při dopravní části „Úklidu“ jela hlídka z Nové Role zkontrolovat podezřelé vozidlo, které bylo na silnici směrem na Nejdek. Zde nalezli havarované vozidlo Škoda Fabia, které řídila mladá dvacetiletá žena, která po požití velkého množství alkoholu usedla za volant. Při otáčení se na rušné komunikaci nezvládla řízení a havarovala. Při opakované dechové zkoušce nadýchala 2,99 a 2,98 promile alkoholu.
 
Oba případy alkoholu za volantem jsou nadále v šetření dopravních policistů. Celkem při kontrolách policisté uložili pět blokových pokut za špatný technický stav vozidla a nepředložení řádného pojištění vozidla.
 
Další akci "Úklid" provedli také policisté z Karlových Varů. Ti se během akce zaměřili na dodržování veřejného pořádku ve městě, kontroly restauračních zařízení a míst, kde se zdržují bezdomovci. Této akce se účastnila desítka policistů. Během kontrol, zjistili policisté pět přestupků. Podařilo se jim zadržet celostátně hledaného muže, na kterého byl vydaný příkaz k zatčení Okresním soudem v Karlových Varech, a v jednom případě nalezli mobilní telefon, který pocházel k trestné činnosti.
 
por. Ing. Bc. Pavel Valenta
13. května 2011
Odkazy do noveho okna

Úklid 12.května 2011

Úklid 12.května 2011 

Detailní náhled

Úklid 12.května 2011

Úklid 12.května 2011 

Detailní náhled

Úklid 12.května 2011

Úklid 12.května 2011 

Detailní náhled

Úklid 12.května 2011

Úklid 12.května 2011 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem