Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Policejní akce " Zahradní Město"

Pražští policisté si posvítili na restaurační zařízení, herny, bary i na řidiče motorových vozidel. 

        Policisté z místního oddělení Zahradní Město Obvodního ředitelství PČR Prahy IV. se v noci z úterý 16. března na středu 17. března 2010 zaměřili na hledané a pohřešované osoby, osoby bez domova, pátrání po věcech pocházejících z trestné činnosti, podávání alkoholických nápojů nezletilým a mladistvým osobám a v neposlední řadě na kontrolu silničního provozu.
        Do akce byly nasazeny bezmála tři desítky příslušníků policejního sboru. Spolu s policisty místního oddělení Zahradního Města se bezpečnostního opatření zúčastnili kolegové z oddělení hlídkové služby, pohotovostní motorizované jednotky a přizváni byli i strážníci Městské policie.
        Policisté kontrolovali restaurace, herny a bary na ulicích Jabloňová, Topolová x ul. Jahodová, Chrpová, V Korytech, Průběžná a Gutova. Bylo zkontrolováno celkem 130 osob, z toho 50 bylo cizinců, převážně Bulharů, Ukrajinců a Slováků. Policisté byli mile potěšeni, když ani v jednom z vybraných podniků nebyl zjištěn případ podávání alkoholických nápojů osobám mladším 18 let. Akcí nebyly opomenuty ani místa s výskytem bezdomovců a osob drogově závislých.
       Policistům se ten večer podařilo zadržet cizího státního příslušníka arménské národnosti, který pobýval na území ČR bez platného víza. Cizinec, který byl z tohoto důvodu omezen na osobní svobodě byl eskortován a předán kolegům z cizinecké policie pro další účely správního řízení o případném vyhoštění. Zadržena byla rovněž osoba, po které bylo vyhlášeno celostátní pátrání za účelem zjištění místa jejího pobytu.
       V samotném závěru této akce se policisté zaměřili na přestupky v dopravě. V časných ranních hodinách zkontrolovali přes tři desítky motorových vozidel. Pozitivním zjištěním a tedy vhodnou tečkou nakonec byla skutečnost, že všichni řidiči se ten večer chovali vzorně. Ani jeden z nich nebyl blokově řešen a je nutno je pochválit.
 
Policejní akce tohoto typu budou dále namátkově probíhat v průběhu celého tohoto roku.
 
por. Mgr. Tereza Čapková
Odkazy do noveho okna

Zahradní Město 1

Zahradní Město 1 

Detailní náhled

Zahradní Město 2

Zahradní Město 2 

Detailní náhled

Zahradní Město 3

Zahradní Město 3 

Detailní náhled

Zahradní Město 4

Zahradní Město 4 

Detailní náhled

Zahradní Město 5

Zahradní Město 5 

Detailní náhled

Zahradní Město 6

Zahradní Město 6 

Detailní náhled

Zahradní Město 7

Zahradní Město 7 

Detailní náhled

Zahradní Město 8

Zahradní Město 8 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem