Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Policejní auto se mu nepodařilo setřást

NÁCHODSKO – Muž pod vlivem drog ujížděl policejní hlídce 

Ujížděl městem až stodvacítkou a měl proč, v autě měl drogy a sám byl pod jejich vlivem. Výsledkem zběsilé jízdy 22letého mladíka v ulicích Hronova v noci z pondělí 14. na úterý 15. března 2016 byl pouze únik na lesní cestu kousek za obcí Žabokrky. Tam ho už policejní hlídka dostihla a jeho nebezpečné jízdě učinila přítrž.

Hronov, ŽabokrkyHronov, Žabokrky/Policie ČR

Osobní automobil a jeho řidiče se policejní hlídka rozhodla zkontrolovat, protože vozu nesvítilo jedno z předních světel. Jenže řidič na policejní auto zareagoval tím, že podstatně zvýšil rychlost a začal riskantně ujíždět ulicemi města, místy rychlostí přes 120 km v hodině. Policejní hlídku se mu ale setřást nepodařilo, nakonec zajel na lesní cestu, kde ho policejní vůz dostihl, policisté řidiče za užití hmatů a chvatů zadrželi a nasadili mu policejní pouta. Po chvíli měli jasno, proč jim nechtěl zastavit ke kontrole.

Mladý řidič z Broumova totiž neměl za volantem co dělat, neboť měl až do října 2017 vyslovený zákaz řízení všech vozidel. Navíc do vozu na místo řidiče usedl pod vlivem drog, jak ukázal orientační test na přítomnost omamných a psychotropních látek. Další pytlíčky s bílým práškem připravené k distribuci našli pak policisté ještě v autě.

Mladíka odvezli s sebou na oddělení k provedení nezbytných úkonů. Mladého muže podezřelého hned ze dvou trestných činů, a to přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a přečinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami, pak propustili k dalšímu vyšetřování na svobodě. Domů musel samozřejmě po svých. Mladíkovi teď hrozí až pětiletý trest odnětí svobody.

 

por. Mgr. Eva Prachařová
17. 3. 2016 v 8.00

Odkazy do noveho okna

Hronov, Žabokrky

Zadržení řidiče pod vlivem drog 

Detailní náhled

Hronov, Žabokrky

Zadržení řidiče pod vlivem drog 

Detailní náhled

Hronov, Žabokrky

Zadržení řidiče pod vlivem drog 

Detailní náhled

Hronov, Žabokrky

Zadržení řidiče pod vlivem drog 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem