Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Policejní dohled na pozemních komunikacích

KLADENSKO - Kladenští policisté v průběhu akce zjistili u čtrnácti řidičů nedodržení rychlosti. 

Kladenští policisté se zapojili do celorepublikového dopravního opatření, které probíhalo v průběhu státního svátku v úterý 28. září 2021. Dopravně bezpečnostní akce byla zaměřena především na kontrolu dodržování dovolené rychlosti jízdy vozidel v obci a i mimo obec.

Kladenští policisté při dopravní akci využili speciální služební vozidlo tovární značky Škoda Superb s veškerou funkční měřicí technikou a dále laserový rychloměr. Dopravní akce probíhala na vytipovaných pevných stanovištích a dále na vybraných pozemních komunikacích včetně dálnic v okrese Kladno, které monitorovaly motorizované policejní hlídky.

V rámci dopravní akce bylo zkontrolováno 62 řidičů a bylo zjištěno celkem 19 přestupků, které byly na místě vyřešeny uložením blokové pokuty ve výši 12 100,-Kč.  Nedodržení rychlosti v dopravě porušilo 14 řidičů, z toho v 9 případech byla rychlost nedodržena v obci v 5 mimo obec. U 5 vozidel byla udělena bloková pokuta za nevyhovující technický stav. Dále při policejních kontrolách policisté zastavili vozidlo, jehož řidičem byl muž v zákazu řízení, který se zároveň odmítl podrobit dechové zkoušce. V současné době je podezřelý z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a z přestupku v dopravě. Za toto protiprávní jednání hrozí podezřelému muži maximální trest odnětí svobody ve výši až 2 let.

Cílem těchto dopravně bezpečnostních akcí je snížit závažná porušení pravidel silničního provozu, neboť neukázněnost a nedisciplinovanost některých řidičů je v mnoha případech velkou příčinou řady zbytečných kolizí na našich silnicích a některé vedou až k vážným dopravním nehodám.

nprap. Jana Šteinerová
tisková mluvčí
P ČR Kladno
29. září 2021

Odkazy do noveho okna

Dopravní opatření

Dopravní opatření 

Detailní náhled

Dopravní opatření

Dopravní opatření 

Detailní náhled

Dopravní opatření

Dopravní opatření 

Detailní náhled

Dopravní opatření

Dopravní opatření 

Detailní náhled

Dopravní opatření

Dopravní opatření 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem