Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Policejní dron nad silnicí?

BEROUNSKO – Bezpilotní prostředky nyní pomáhají dopravním policistům. 

V prvních červnových dnech proběhla na berounských silnicích další dopravní akce. Tentokrát na silnice nevyjeli pouze dopravní policisté, ale spolu s nimi se dohlížet na bezpečnost a plynulost v dopravě vydal také kriminalistický technik spolu s policejním dronem.

S pomocí bezpilotního prostředku policisté z výšky mapovali a dokumentovali protiprávní jednání řidičů. Zaměřili se především na zákaz předjíždění, ale taktéž na další porušování zákona.

Policisté odhalili během této akce několik dopravních přestupků, a proto se budou v nadcházejících dnech na silnice „s pomocníkem ve vzduchu“ vracet.

Cílem dopravních kontrol, které probíhají nejen na berounských silnicích, je snížení počtu dopravních nehod. Chceme upozornit řidiče na rizika spojená s porušováním předpisů jako je například nedodržování stanové rychlosti, telefonování za jízdy, nepřipoutání pasažérů a další. Nedodržování silničních předpisů má každoročně za následek tisíce dopravních nehod a mnoho zmařených lidských životů.

Dopředu proto všechny řidiče upozorňujeme, že s blížící se dobou prázdnin a dovolených, budeme dopravní kontroly ještě více zintenzivňovat.

nprap. Simona Vacherlohnová
preventistka PČR ÚO Beroun
12. června 2023

Odkazy do noveho okna

Policejní dron v akci

Policejní dron v akci 

Detailní náhled

Policejní dron v akci

Policejní dron v akci 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem