Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Policejní fena Waomi byla úspěšná

J.Hradec- Pohřešovaného muže vypátrala v močálu. 

Dne 14. září hodin v 1:30 hodin byl operačním důstojníkem PČR vyžádán příjezd psovoda se služební fenou Waomi do obce na Jindřichohradecku, kde byl rodinou pohřešován muž, který přibližně v 00:30 hodin odešel z domu. Zdravotní stav muže nebyl optimální, neboť se na jaře vrátil z nemocnice, kde se léčil s mozkovou příhodou. Psovod se služební fenou dorazil na místo v 1:50 minut. Hlídka jindřichohradeckých policistů psovodovi sdělila, že se podařilo policistům s pohřešovaným telefonicky hovořit a tento uvedl, že je někde v močálu. V té době pršelo a na teploměru bylo 12 stupňů Celsia.

Na základě předaných informací byla služební fena psovodem uvedena k propátrávání lesních a křovinatých porostů po obou stranách Kamenitého potoka v obci Strmilov. Mezitím byla policisty organizována pátrací akce. Tato nebyla zahájena, neboť těsně před jejím „ spuštěním“ ve 2:30 hodin ohlásil právě policejní psovod Jan Mol, že služební fena Waomi  nalezla  v močálu pohřešovaného muže. Tento  ležel ve vysokém rákosí a v keřích, ze kterých se nemohl dostat ven. Byl vyčerpaný, podchlazený a dezorientovaný. Pohřešovaný muž byl psovodem pprap. Janem Molem předán hlídce jindřichohradeckých policistů, kteří mu přivolali RZS.

Pohřešovaný muž stačil ještě policejní hlídce sdělit, že mu někde po cestě vypadla peněženka a taška. Pro služební fenu Waomi, tak „ práce“ ještě neskončila, neboť začala vyhledávat tzv.pachové předměty a byla úspěšná. Ve vysokém rákosí v blízkosti Kamenitého potoka v obci Strmilov nalezla a označila zalehnutím nejprve textilní tašku, poté dioptrické brýle a nakonec i pánskou peněženku s doklady na jméno vypátrané osoby. Nalezené věci byly psovodem předány vypátranému muži ještě ve vozidle RZS.

Jindřichohradečtí policejní psovodi během posledních pěti týdnů společně  se svými čtyřnohými ochránci zákona vypátrali již třetí  živou osobu.

 por. Mgr. Bc. Hana Millerová, jh.pis@pcr.cz

26. září 2018

Odkazy do noveho okna

Policejní fena  Waomi byla úspěšná

J.Hradec- Pohřešovaného muže vypátrala v... 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem