Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Policejní hlídka zadržela dvojici zlodějů

CHOMUTOV - Prodavačka přišla o kabelku, Za krádeže byl ji trestán, Žena řídila podnapilá...... 

Muže zadržela policejní hlídka
Pátek, třináctého, nedopadl dobře pro dvojici mužů ze Března a Pesvic. Policejní hlídka je totiž oba zadržela ve Škroupově ulici krátce poté, co se vloupali do místních garáží. Z první  nic neodcizili, ve druhé sebrali horské jízdní kolo, helmu, pilu a nepohrdli ani nalezenou lahví Becherovky. Celková škoda se vyšplhala  na téměř 23 tisíc korun. Při vyšetřování bylo zjištěno, že oba zadržení muži byli již za obdobnou trestnou činnosti nedávno již trestáni a tak i nyní byli obviněni z trestného činu krádeže.
Prodavačka přišla o kabelku
Během pátečního dopoledne došlo ke krádeži v jednom z obchodů na Palackého ulici v Chomutově. Pachatel využil chvilkové nepozornosti prodavaček, vešel do místnosti pro personál, tady odcizil dámskou kabelku a  obchod opustil. Kromě hotovosti ve výši 9300 korun přišla žena i o osobními doklady. Po pachateli krádeže nyní pátrají policisté.
Za krádeže byl již potrestán
Za majetkovou trestnou činnost bude v krátké době potrestán 30letý Chomutovák již podruhé.  Byl totiž zadržen v areálu chomutovských válcoven při krádeži měděných kabelů. Z trestu, který mu udělil Okresní soud Chomutov v loňském roce se nepoučil a kradl znovu. Muž byl obviněn z krádeže a propuštěn neboť jeho další vyšetřování bude probíhat na svobodě.
Žena řídila podnapilá
Po předchozím požívání alkoholických nápojů usedla za volant a řídila vozidlo 35letá Jirkovačka. Poblíž obce Hošnice však vozidlo nezvládla, vjela mimo komunikaci a skončila v silničním příkopu. Provedená dechová zkouška potvrdila, že žena před jízdou pila alkohol. Při provedené dechové zkoušce přístroj naměřil 1,03 promile alkoholu v dechu. Žena je podezřelá z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky za což jí hrozí trest odnětí svobody na šest měsíců až tři léta.
Z baru zmizely peníze
Chomutovští policisté pátrají po dvojici pachatelů, kteří v sobotu odcizili z jednoho místního baru peníze. Zatímco jeden z nich držel obsluhující, druhý sebral z barového pultu kolem šesti tisíc korun a z baru zmizeli. Další okolnosti loupeže nyní šetří policie.
S lupem se daleko nedostal
Krátce po spáchání krádeže byl policejní hlídkou včera zadržen 47letý muž z Klášterce nad Ohří. Za lupem se vydal v nočních hodinách do areálu průmyslového podniku v Černovicích, kde odcizil celkem osmnáct kusů volně uložené stavební izolace za čtrnáct tisíc korun. Před hlídkou se dal muž na útěk, byl však dostižen a skončil v cele předběžného zadržení. Obvinění z trestného činu krádeže již převzal a  ze zadržení byl propuštěn neboť jeho další vyšetřování bude vedeno na svobodě.
Bilance dopravních nehod
Během uplynulého víkendu vyjížděly policejní hlídky řešit deset ohlášených dopravních nehod. Dvě osoby musely vyhledat lékařské ošetření, lékaři naštěstí stanovili, že jejich zranění jsou lehká. Škody na majetku činí 388 tisíc korun.

vytisknout  e-mailem