Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
podhomepage

Policie České republiky – Služba cizinecké policie

 

Policejní honička za agresivním opilcem

Uherskohradišťsko - Opilcem za volantem nákladního Liazu pronásledovali uherskohradišťští cizinečtí policisté. 

Dne 1.8.2010 ve večerních hodinách v obci Bánov policisté inspektorátu cizinecké policie Uherské Hradiště zastavovali nákladní motorové vozidlo tovární značky Liaz. Řidič vozidla však na pokyn policisty k zastavení pomocí zastavovacího terče nereagoval, naopak přidal rychlost, hlídku objel a začal ujíždět. Policisté začali vozidlo se zapnutým majákem pronásledovat. Řičič po několika desítkách metrů však v Bánově za kostelem odbočil vpravo, tím se dopustil dalšího přestupku, protože tam je vjezd nákladních vozidel zakázán a po dalších asi padesáti metrech prudce zastavil vozidlo a vyběhl z něj ven a začal utíkat. Zdatní policisté však muže po pár metrech doběhli a zpacifikovali.
 
Řidič u sebe neměl žádný doklad totožnosti ani řidičský průkaz, nicméně se jej podařilo na místě pomocí našich informačních systémů ztotožnit, jednalo se o čtyřiadvacetiletého muže z Uherského Brodu. Nejen že řídil bez dokladů ale hlavním důvodem jeho zběsilého úprku byl alkohol. Policisté mu naměřili 1,36‰ alkoholu v krvi. Řidič vozidla k věci uvedl, že mu jízdu s vozidlem nemůže nikdo dokázat, choval se agresivně a odmítal spolupracovat a policistům řekl, že jim stejně znovu uteče.
 
Muž je ve zkráceném přípravném trestním řízení trestně stíhán pro trestný čin ohrožení pod vlivem návykové látky, za což mu hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok. Jeho další přestupky, kterých se dopustil – jízda bez řidičského oprávnění a vjezd do zákazu vjezdu, oznámíme příslušnému správnímu orgánu.
 
Pro odstavené vozidlo si na místo přišel majitel vozidla.
 
komisař Roman Pittner
mluvčí cizinecké policie Brno

vytisknout  e-mailem