Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Policejní informace z Opavska - 8.4.2014

Opava - Dopravní nehody na Opavsku a další...(5 případů) 

 

Pohřešovaný sedmdesátiletý muž z Vítkova byl nalezen bez známek života u obce Štítina

Od dopoledních hodin dne 26.2.2014 byl rodinnými příslušníky pohřešován muž ročníku narození 1943 z Vítkova, který byl naposledy spatřen téhož dne v areálu Slezské nemocnice na ulici Olomoucké v Opavě. Od této doby o sobě nepodal žádnou bližší informaci ke svému výskytu, pobytu či pohybu a prostřednictvím médií byla o této skutečnosti vyrozuměna i široká veřejnost s žádostí opavských policistů Policie České republiky o spolupátrání po tomto muži, vše však bez kladného výsledku či poznatku.
Dne 6.4.2014 ve 14:00 hod. telefonicky oznámil na bezplatnou linku tísňového volání PČR čísla 158 muž z Chuchelné, že před chvíli nalezl ve strouze, která protéká ve volné přírodě mezi obcemi Štítina a Kravaře-Dvořisko, nějakou osobu, která nejeví známky života. Následným šetřením bylo zjištěno, že se jedná o shora uvedeného pohřešovaného sedmdesátiletého muže, přičemž prvotním ohledáním těla ze strany přivolané lékařky nebyly nalezeny žádné stopy či známky násilí a cizího zavinění na úmrtí tohoto muže a byla u něj nařízena zdravotní pitva. Vše je nadále v prověřování a v prošetřování.


Odcizení osobního automobilu na ulici Olbrichové v Opavě

V blíže neustanovené době od 20:30 hod. dne 6.4.2014 do 05:30 hod. dne 7.4.2014 neznámý pachatel spáchal na ulici Olbrichové v Opavě přečin „Neoprávněné užívání cizí věci“ tím, že odcizil zde zaparkované osobní motorové vozidlo značky Škoda Octávia combi 1.9TDi, barvy stříbrné metalízy, registrační značky 4T8 0173 v hodnotě 110.000,- Kč, ke škodě poškozeného muže z Mokrých Lazců. Po výše uvedeném automobilu bylo vyhlášeno celostátní pátrání a opavští policisté Policie ČR žádají širokou veřejnost o spolupráci, přičemž v případě jakéhokoliv kladného poznatku k výskytu tohoto vozu případně k možné osobě pachatele, nechť je tato skutečnost sdělena na telefonní číslo 974737651.

 


Dopravní nehoda dvou osobních automobilů poblíž obce Vávrovice

Dne 7.4.2014 v době kolem 09:00 hod. řídil muž ročníku narození 1943 z Opavy osobní motorové vozidlo značky Opel Astra, a to po vedlejší silnici od obce Vávrovice k silnici spojující Opavu s Krnovem, přičemž nerespektoval dopravní značku „Dej přednost v jízdě“ a při odbočování vlevo ve směru na Opavu vjel do jízdní dráhy osobnímu motorovému vozidlu značky BMW, které řídil muž ročníku narození 1990 z Bruntálu a jenž jel od obce Holasovice na Opavu. Došlo tak ke střetu přední části vozidla BMW se zadní části vozidla Opel. Následně byl automobil značky Opel vymrštěn mimo silnici, kde se převrátil na bok a vůz BMW po vyjetí z pozemní komunikace narazil do travnatého břehu silničního příkopu. Při dopravní nehodě došlo k lehkému zranění řidiče BMW s předpokládanou dobou léčení 3-4 týdny a rovněž k lehkému zranění jeho spolujezdkyně, ženy ročníku narození 1992 z Krnova, okres Bruntál, která se podle lékařské zprávy bude léčit přibližně 2-3 týdny. Ke zranění řidiče v automobilu Opel nedošlo. Orientační dechové zkoušky detekčním digitálním přístrojem Drager vyzněly u obou účastníků výše uvedené dopravní nehody negativně a hmotná škoda na havarovaném vozidle Opel byla vyčíslena na finanční částku ve výši 50.000,- Kč, škoda na voze BMW činí 300.000,- Kč a rovněž došlo k poškození dopravního značení se škodou ve výši 10.000,- Kč. Celou záležitost nadále prověřují a prošetřují policisté ze Skupiny dopravních nehod Dopravního inspektorátu Územního odboru Policie České republiky v Opavě a opavští policisté Služby kriminální policie a vyšetřování.


Dopravní nehoda řidičky motocyklu v obci Kozmice

Dne 7.4.2014 v době kolem 15:50 hod. řídila žena ročníku narození 1994 z Rychvaldu, okres Karviná v obci Kozmice motocykl značky Piaggio, a to ve směru jízdy od Hlučína na Dolní Benešov, kdy při jízdě z kopce nepřizpůsobila rychlost jízdy svým schopnostem, vyjela mimo silnici a narazila do kovového zábradlí poblíž místního přechodu pro chodce. Po tomto střetu zůstala zaklíněná v kabině motocyklu a její vyproštění provedli přivolaní hasiči. Z místa dopravní nehody byla dvacetiletá žena převezena sanitním vozidlem do Fakultní nemocnice s Poliklinikou v Ostravě-Porubě, kde zůstala hospitalizována. Podle lékařské zprávy utrpěla zranění povahy těžké s předpokládanou dobou léčení 6-8 týdnů. Poškozením zábradlí vznikla škoda ve výši 10.000,- Kč a celková hmotná škoda na havarovaném motocyklu činí 150.000,- Kč. Vzhledem ke zdravotnímu stavu řidičky u ní nebyla provedena orientační dechová zkouška, přičemž při lékařském vyšetření a ošetření byl nařízen odběr její krve ke zjištění, zdali v době řízení motorového vozidla nebyla ovlivněna alkoholickými nápoji nebo jinými omamnými a psychotropními látkami či jedy. Vše je nadále v prověřování a v prošetřování.


Dopravní nehoda osobního automobilu s únikem plynu v obci Hať

Dne 7.4.2014 v době kolem 15:30 hod. řídil muž ročníku narození 1940 z Hatě osobní motorové vozidlo tovární značky Škoda Fábia, kdy při odbočování do vjezdu svého rodinného domu najel na obrubník a následně narazil do oplocení zahrady a do HUP (hlavního uzávěru plynu), přičemž došlo k utržení plynové přípojky a k masivnímu úniku plynu. Z důvodů silné koncentrace plynu v ovzduší bylo přítomnou policejní hlídkou z Obvodního oddělení PČR v Hlučíně v úzké spolupráci s hasiči HZS Hlučín evakuováno 12 osob ze sousedních domů. Na místo nehody se dostavil pracovník plynáren, který provedl nutnou opravu a škodu stanovil na částku ve výši 10.000,- Kč. Poškozením oplocení vznikla škoda ve výši 10.000,- Kč a škoda na automobilu činí 5.000,- Kč. Ke zranění žádné ze zúčastněných osob nedošlo a orientační dechová zkouška detekčním digitálním přístrojem Drager vyzněla u shora uvedeného čtyřiasedmdesátiletého řidiče negativně. Vše je nadále v prověřování a v prošetřování.


Zpracoval :
René Černohorský

vytisknout  e-mailem