Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
podhomepage

Policie České republiky – Služba cizinecké policie

 

Policejní kontrolní akce

Plzeň - Včera proběhla v Plzni další z řady součinnostních kontrolních akcí cizinecké policie, které se zúčastnili policisté z inspektorátu v Plzni a policisté ze skupin služební kynologie v Aši a Folmavě. Policisté při kontrolování dodržování pobytového režimu cizinců a pátrání po osobách a věcech zároveň předávali cizincům informace o možnostech jejich zařazení do projektu Dobrovolných návratů.  

            Včera proběhla v Plzni další z řady součinnostních kontrolních  akcí cizinecké policie, které se zúčastnili policisté z inspektorátu v Plzni a policisté ze skupin služební kynologie v Aši a Folmavě. Policisté při kontrolování dodržování pobytového režimu cizinců a pátrání po osobách a věcech zároveň předávali cizincům informace o možnostech jejich zařazení do projektu Dobrovolných návratů.
            Policisté při akci zkontrolovali 67 osob a uložili 29 blokových pokut v celkové výši 76. 500,- Kč.  Policejní pes vypátral ve vysokém porostu ukrývajícího se cizince, který u sebe neměl platný doklad. Po ověření jeho totožnosti a zaplacení blokové pokuty, byl cizinec opět propuštěn. Při pobytové kontrole v soukromé firmě nedaleko Plzně odhalili policisté 3 Vietnamce, kteří měli v České republice vydané vízum za účelem studia a existovalo tedy důvodné podezření, že zde pracují nelegálně. Policisté z inspektorátu cizinecké policie s nimi zahájili řízení o správním vyhoštění. Dále policisté předvedli cizince, kterému bylo letos v květnu vydáno rozhodnutí o správním vyhoštění a na našem území má zákaz pobytu až do září 2010. Cizinec byl proto zajištěn a bylo s ním zahájeno zkrácené přípravné řízení ve věci podezření z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí.
            Během akce požádal jeden z cizinců o zařazení do projektu Dobrovolných návratů nelegálně pobývajících cizinců na území České republiky. Muž z Ukrajiny přicestoval do České republiky v roce 2008 na tehdy platný cestovní pas a vízum, které mělo platnost pouze do března roku 2009. Protože Ukrajinec poté ale o prodloužení pobytu nepožádal a od té doby zde pobýval nelegálně, bylo mu vydáno rozhodnutí o správním vyhoštění na dobu 18 měsíců.
 
                                                                                                                                     nprap. Mgr. Pavla Lohrová
                                                                                                                                     preventivně informační skupina

vytisknout  e-mailem