Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Policejní kontroly

Strakonice - Památka zesnulých.  

Kontroly parkovišť před hřbitovy provádějí strakoničtí policisté každoročně. Není tomu jinak ani tento rok. Kontroly začaly ještě před víkendem a potrvají přes sobotu i neděli, kdy většina lidí přijede na hrob uctít památku svých zesnulých. Policejní zkušenosti dokladují, že zvýšeného pohybu lidí využívají i někteří zloději. Ti kradou věnce a květiny z hrobů, vykrádají zaparkovaná vozidla.
Policisté proto opět připomínají řidičům, aby si nenechávali v zaparkovaných vozidlech na parkovištích viditelně odložené věci a při odchodu od vozidla zkontrolovali uzavření oken, včetně střešního, uzavření zavazadlového prostoru a samozřejmě všech dveří vozidla.
Na bezpečnost a plynulost v silničním provozu budou o „Dušičkách“ dbát dopravní policisté.  Starším občanům, kteří s vozidlem nejezdí každodenně, připomínají, aby nezapomněli, že řidiči starší 60 let musí při silniční kontrole předložit  doklad o zdravotní  způsobilosti. Jak vychází ze zákona, osoba starší 60 let se musí podrobit pravidelné lékařské prohlídce. Ta se obnovuje po 5 letech, tj.  v 65 letech, poté po 3 letech a od 68 let každé dva roky.

kontrolykontroly

 

por. Mgr. Nováková Jaromíra, (pisst@mvcr.cz)
30. října 2009
 

 

vytisknout  e-mailem