Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Policejní mistrovství České republiky 2014

DOMAŽLICE – Policisté se utkali v celorepublikovém mistrovství v policejním víceboji.  

     Ve dnech 20. – 22. května 2013 se ve školním policejním středisku Krajského ředitelství policie Plzeňského kraje v Domažlicích uskutečnilo Policejní mistrovství České republiky 2014 v policejním víceboji. Akci pořádalo ve vzájemné spolupráci Krajské ředitelství policie Plzeňského kraje, odbor vzdělávání Policejního prezidia České republiky, Centrum sportu ministerstva vnitra, Unie tělovýchovných organizací Policie České republiky a Sportovní klub policie školního policejního střediska Domažlice. Policejní víceboj je soutěž jednotlivců a čtyřčlenných družstev, zúčastnilo se celkem 45 policistů, z nichž bylo složeno 9 družstev. Soutěžící byli rozděleni do věkových kategorií muži do 30 let, muži 30 až 40 let a muži nad 40 let, ženy bez rozdílu věku. Soutěžilo se ve čtyřech disciplínách:
 
- překážková dráha, kdy na soutěžící policisty čekalo přenesení dvou břemen o váze 15 kilogramů pro muže a 10 kilogramů pro ženy na vzdálenost 50 metrů, běh přes kladinu ve výšce téměř dvou metrů, skok přes příkop, zdolání dvoumetrové pevné bariéry, zdolání překážky z pneumatik a plížení ve výškově omezeném prostoru
- plavání – policisté museli provést neodkladnou resuscitaci a po dobu jedné minuty provádět oživovací cyklus, skočit po nohou do vody, ze vzdálenější strany bazénu vyzvednout předmět ze dna, to vše v oděvu
- střelba za ztížených podmínek
- policejní kros, kdy policisté museli proběhnout téměř sedmikilometrovou trasu a na ní provést praktickou ukázku první pomoci a zadržet a spoutat nebezpečného pachatele.
 
Mimo bazén museli být policisté předpisově vystrojeni a vyzbrojeni.

     První místo mezi ženami obsadila stejně jako vloni Lenka Trčová, druhé místo Klára Gricová a třetí místo Patricia Procházková. V kategorii mužů nad čtyřicet let se na prvním místě umístil Josef Prchal, na druhém místě Pavel Krejčík a na třetím místě Vlastimil Trnka. Kategorii mužů 30 až 40 let vyhrál Karel Hrach, na druhém místě se umístil Petr Dolana a třetí skončil Marek Dudešek. Na prvním místě mezi muži do 30 let se umístil stejně jako vloni Aleš Mikulovský, na druhém místě Petr Pešout a třetí místo zaujal Roman Prachař. Vítězem Policejního mistrovství České republiky v policejním víceboji se stalo družstvo Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje ve složení Hloušková, Horný, Grmolenský a Švajda, na druhém místě se umístilo družstvo Krajského ředitelství policie Plzeňského kraje ve složení Pelešková, Holub, Melíšek a Mikulovský a třetí místo obsadilo družstvo Krajského ředitelství policie Středočeského kraje ve složení Trčová, Prchal, Střeska, Prachař.   

por. Mgr. Dagmar Brožová
23. května 2014
Odkazy do noveho okna

untitled 1

untitled 1 

Detailní náhled

untitled 2

untitled 2 

Detailní náhled

untitled 3

untitled 3 

Detailní náhled

untitled 4

untitled 4 

Detailní náhled

untitled 5

untitled 5 

Detailní náhled

untitled 6

untitled 6 

Detailní náhled

untitled 7

untitled 7 

Detailní náhled

untitled 8

untitled 8 

Detailní náhled

untitled

untitled 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem