Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Policejní mistrovství České republiky 2019 ve volejbalu

KRAJ – Ve dnech 5. – 7. června 2019 hostil Liberecký kraj významnou sportovní událost. 

V malebném městě pod Ještědem pořádalo Krajské ředitelství policie Libereckého kraje „Policejní mistrovství České republiky 2019 ve volejbalu“. V rámci série sportovních akcí Unie tělovýchovných organizací Policie ČR, sportovního svazu policistů a hasičů UNITOP ČR, změřili své síly volejbalové týmy policistek a policistů takřka z celé České republiky.

Na volejbalových kolbištích, v areálu Armádního střediska sportu Dukla Liberec a Sportparku Liberec, přivítali soutěžící významní hosté. Úvodního slova se ujal vedoucí organizačního týmu za Krajské ředitelství police Libereckého kraje a prezident UNITOP ČR, plk. Mgr. Vladislav Husák. Vyjádřil potěšení z toho, že Liberec může hostit tuto výjimečnou sportovní událost a popřál sportovcům mnoho úspěchů a poděkoval také dalším subjektům, které se na organizaci a průběhu mistrovství podíleli. V závěru zmínil neméně důležitou skutečnost a to hru v rámci pravidel a v duchu Fair Play. Hejtman Libereckého kraje pan Martin Půta zmínil unikátnost této sportovní události konané v krajském městě pod Ještědem, neboť Liberec volejbalové mistrovství policejních sborů hostí vůbec po prvé. Vyjádřil potěšení z velmi vysoké účasti a popřál sportovcům hodně štěstí. Do bojů o místa nejvyšší, s důrazem především na týmovost a Fair Play, popřál dostatek sil všem účastníkům také primátor statutárního města Liberec pan Jaroslav Zámečník. Úvodní ceremoniál završil JUDr. Václav Kuthan z Útvaru policejního vzdělávání a služební přípravy, a tím tak oficiálně prohlásil policejní mistrovství České republiky ve volejbalu, pro rok 2019, za zahájené.5.jpg

Z devíti velmi vyrovnaných ženských týmů nakonec nejlepšího umístění dosáhly hráčky policejního týmu Krajského ředitelství hlavního města Prahy. Jako druhé se umístily hráčky Krajského ředitelství policie Ústeckého kraje a bronzového umístění dosáhly hráčky  Krajského ředitelství policie Jihočeského kraje.
V mužské kategorii dosáhli z 11 týmů na zlato hráči Krajského ředitelství policie Královehradeckého kraje. Stříbrné posty vybojovali, k radosti organizátora policejního mistrovství ve volejbalu, hráči Krajského ředitelství policie Libereckého kraje. Zasloužené bronzové medaile si odvezli policisté z Krajského ředitelství policie Jihomoravského kraje.

Některé týmy dosáhly výsledků očekávaných, jiné překvapivých, o to více však s intenzívnějšími prožitky. Všichni zúčastnění bez výjimky předvedli ukázkové příklady týmovosti a sounáležitosti, a to vše v duchu Fair Play. V tomto měřítku lze všechny zúčastněné sportovce hodnotit jako vítěze.

Poděkování zasloužil také tým renomovaných volejbalových rozhodčích, kteří hodnotili jednotlivá utkání nestranně, objektivně a zcela nezaujatě, a kteří na férovost sportovních klání dohlíželi okem přísným, nesmlouvavým a spravedlivým.

Vyhlášením výsledků a předáním cen nejúspěšnějším týmům, v překrásných prostorách kavárny Pošta, bylo završeno úspěšné policejní mistrovství České republiky 2019 ve volejbalu.
Se všemi se rozloučil prezident UNITOP ČR a ředitel Krajského ředitelství policie Libereckého kraje, plk. Mgr. Vladislav Husák, který sportovcům - policistům popřál mimo jiné mnoho úspěchů jak v profesním, tak v soukromém životě.

7. června 2019
por. Bc. Vojtěch Robovský
Oddělení tisku a prevence
Liberec

vytisknout  e-mailem