Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
podhomepage

Policie České republiky – Služba cizinecké policie

 

Policejní opatření PAPEŽ

Cizinecká policie se významnou měrou spolupodílela na bezpečnostních opatřeních spojených s návštěvou papeže Benedikta XVI. v České republice.  

Ve dnech 26. – 28. září 2009 se na opatření zaměřeném na zajištění bezpečnosti a veřejného pořádku podílelo za službu cizinecké policie 2143 policistů z celé republiky. Byla nasazena speciální technika v podobě Schengenbusů, které slouží jako mobilní pracoviště a jsou využívány zejména k odhalování padělaných a pozměňovaných dokladů, a dále pak psovodi se psy vycvičenými k vyhledávání výbušnin.
 
Největší pozornost byla soustředěna na letiště v Praze Ruzyni a Brně Tuřanech a místo konání bohoslužby - Starou Boleslav. Na letištích se policisté zaměřili zejména na zvýšenou ostrahu letišť a přilehlého okolí, přičemž byl kladen důraz na pyrotechnickou prevenci a hlídkovou činnost. Zvýšenou pozornost věnovali policisté také hraniční kontole a celkové bezpečnosti v letecké dopravě. Během celého opatření služba cizinecké policie plně spolupracovala s dalšími policejními složkami, zejména s ochranou službou a Kanceláří prezidenta ČR, i dalšími odpovědnými subjekty.
 
Opatření k návštěvě papeže Benedikta XVI. bylo mimořádně organizačně náročné, proběhlo však bez sebemenších problémů a cizinecká policie si vysloužila pochvalné uznání ze strany vedení ochranné služby, zahraničních protějšků i mnohých členů politické reprezentace.
 
por. Barbora Kudláčková
 

Děkovný dopis ředitele služby

Děkovný dopis genmjr. JUDr. Lubomíra Kvíčaly

Fotogalerie

vytisknout  e-mailem