Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Policejní orchestry a sbory rozezní Prahu

Hlavní město Praha bude hostit 10. Mezinárodní festival policejních orchestrů a pěveckých sborů Praha FESTPOL 2013, který bude městem znít ve dnech 30. 5. až 2. 6. 2013. 

Hudební festival pořádá Hudba hradní stráže a Policie České republiky ve spolupráci s agenturou Bohemia Ticket a koná se pod záštitou policejního prezidenta plk. Mgr. Martina Červíčka, předsedy Senátu Parlamentu České republiky Milana Štěcha a primátora hlavního města Prahy.
 
Praha hostí tuto velmi oblíbenou akci každé dva roky a mezi veřejností si našla již řadu příznivců. Na letošním 10. ročníku se představí 250 účastníků z 5 zemí. Kromě pořádajícího českého orchestru zahrají divákům také orchestry a sbory z Velké Británie, Švýcarska, Dánska a Švédska. Hudba bude znít v různých částech Prahy a mezi a vrcholným vystoupením bude závěrečný společný koncert všech účastníků na Staroměstském náměstí, kterému jako tradičně bude předcházet slavnostní průvod účastníků za účasti mažoretek a policistů z jízdního oddílu krajského ředitelství policie hlavního města Prahy.
 
Myšlenka festivalu je zasvěcena přání, aby se setkali a vzájemně poznali ti, kteří v řadách policie pěstují ušlechtilou kulturní činnost. Hudbou obnovují své mravní jistoty, denně ohrožované při policejní službě realitou našeho života.Policie tak svými koncerty představuje veřejnosti tvář, která je pod tvrdou prací „mužů zákona“ jinak neviditelná. Cílem festivalu je tuto ušlechtilou aktivitu policistů propagovat a podpořit.
 
Společenská a osobní setkání všech přispívají nejen k vzájemnému poznání hudebních tradic a kultur jednotlivých účastnických zemí, ale také k navázání nebo prohloubení přátelských vztahů.
 
Srdečně vás na 10. Mezinárodní festival policejních orchestrů a pěveckých sborů Praha FESTPOL 2013 zveme!
 
Program festivalu a další informace naleznete v přílohách.
 
Více o Hudbě hradní stráže a Policie České republiky naleznete zde.

 

 
kpt. Mgr. Zuzana Součková
tisková mluvčí
Policejní prezidium ČR
28. května 2013

vytisknout  e-mailem