Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Policejní pes Aramis v akci

Havířov - pachatelka ze svého úkrytu nevyšla dobrovolně 

Příběh, který skončí před soudem, začal ve středu 26.2. kolem půl druhé po půlnoci. Policisté obvodního oddělení, speciální pořádkové jednotky a psovod zjistili vloupání, vypátrali schovaného pachatele, zadrželi ho a sdělili podezření.

Ve středu se někdo násilně vloupal do místní restaurace v havířovské městské části Podlesí. Nejprve odstranil visací zámky na mřížích, nato vypáčil okno a dostal se do kuchyně restaurace. Dalším poškozením dveří prošel do sálu a pivnice.

Policisté Obvodního oddělení Havířov 1 dojeli k restauraci a po příjezdu zjistili narušení objektu a uvnitř zpozorovali pohyb. Restaurace je objekt, kde ja sál a několik dalších menších místností. Na místo byli povoláni policisté speciální pořádkové jednotky a služební pes. Na výzvy policistů nikdo nereagoval.

K prohledání vnitřních prostor byl nasazen policejní pes Aramis, kterému trvalo jen malou chviličku, a uvnitř vyčenichal osobu. Avšak v tu chvíli, polciisté ještě stále nevěděli, kolk dalších osob je v objektu a o koho se jedná. Vypátraná osoba se ukrývala ve výklenku pod kuchyňskou linkou, v tmavém oblečení, otočená zády do prostoru. Po několika výzvách a upozornění na použití donucovacích prostředků stále nereagovala, nekomunikovala. Policisté použili donucovací prostředky a osobu zadrželi. V policejní poutech skončila 18letá slečna z Orlové, u níž bylo provedením orientační detekce zjištěno předchozí užití návykových látek.

Mladá pachatelka je podezřelá ze spáchání přečinu krádeže ve stádiu pokusu a přečinu poškození cizí věci. Majitelce restaurace způsobila předběžnou škodu ve výši 7 300 Kč. Krádež vloupáním bude řešena formou zkráceného přípravného řízení. Litera zákona za uvedený přečin vymezuje trest odnětím svobody až na dvě léta, zákaz činnosti nebo propadnutí věci.

por. Mgr. Zlatuše Viačková, komisař PIS Karviná

vytisknout  e-mailem