Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Policejní pes Fuzzy navštívil děti z mateřské školy

PLZEŇ – Děti ze 78. mateřské školy měly včera „akční“ dopoledne. Na školní zahradě stály hned čtyři policejní vozidla najednou. A to nebylo zdaleka vše, co děti během dopoledne viděly. 

Plzeňští policisté navštívili školku v Sokolovské ulici. Preventivní program s policejními ukázkami zaujal nejen paní učitelky, ale především budoucí školáky.

Policisté z obvodního oddělení Plzeň 1 a oddělení služební kynologie ve spolupráci s oddělením tisku a prevence navštívili děti 78. mateřské školy. Čtyři policisté a dvě policistky si pro děti připravili preventivní program včetně ukázky služebního vozidla a výstroje a výzbroje.

Beseda se uskutečnila na zahradě v areálu školky. Pro děti byla přichystána čtyři stanoviště. Na prvním stanovišti si budoucí školáci mohli prohlédnout služební vozidlo. Policista jim dále vysvětlil, k čemu se používají jednotlivé části výzbroje a výstroje. Děti si mohly potěžkat neprůstřelnou vestu nebo policejní helmu. Na druhém a třetím stanovišti si s dětmi povídaly policistky, které s nimi probraly především dopravní výchovu a zásady bezpečného chování. Poslední stanoviště patřilo daktyloskopii.

Největší úspěch a velký potlesk sklidili policisté z oddělení služební kynologie a jejich čtyřnohý parťák Fuzzy. Policisté psovodi si pro děti připravili krátkou ukázku zadržení pachatele, v tomto případě zloděje. 

Na závěr dostaly děti od policistů malé dárečky. Celá akce se moc povedla, počasí nám přálo a všichni byli spokojení.

nprap. Michaela Raindlová
3. května 2022

vytisknout  e-mailem