Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Policejní pes našel zloděje

další události z Olomoucka  

Policejní pes našel zloděje, kteří se vloupali do prodejny

Ve středu, kolem jedné hodiny v noci, zloděj rozbil výlohu prodejny potravin v obci Újezd. Následně vnikl do prodejny a zde odcizil různé druhy cigaret v předběžné hodnotě 15 tisíc korun. Poškozením výlohy byla způsobena škoda za 11 tisíc korun.
Při provádění šetření vloupání, bylo v nočních hodinách v obci Mladějovice policejní hlídkou zastavováno osobní auto Mitshubishi Colt, jehož řidič na výzvu policistů nereagoval a začal ujíždět. Policejní hlídka následně vozidlo našla odstavené v obci, o několik ulic dál. Do pátrání po osádce byla nasazen i policejní pes GYRO, který společně s psovodem zachytil stopu osádky auta. Jeden muž byl nalezen nedaleko zaparkovaného auta u vchodu do jednoho  domu. Druhý byl nalezen u místního potoka, kde se skrýval ve svahu. Na výzvu psovoda, aby vystoupil ze skrýše a vzdal se, nereagoval. Psovod mu oznámil, že použije donucovacího prostředku, služebního psa. Muž opět výzvy neuposlechl a proto byl použit služební pes bez náhubku. Při zadržení bylo muži, psem,  způsobeno povrchové zranění na předloktí obou rukou. Následně byl ošetřen v nemocnici ve Šternberku.
Proti oběma osmnáctiletým mužům, ze Šternberska, byly zahájeny úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu krádež a poškozování cizí věci.
Dále bylo šetřením zjištěno, že řidič, který řídil auto a hlídce ujížděl, nevlastní řidičské oprávnění. Vozidlo bylo zajištěno a byl dán návrh na potrestání, odebráním motorového vozidla.
Muž, který řídil auto, je podezřelý, mimo předcházející dva trestné činy, ještě z trestného činu řízení motorového vozidla bez řidičského oprávnění.

Vloupání do aut
Ve středu se vloupali zloději do dvou aut v Olomouci. Jedno bylo zaparkované večer, na tř. 17.listopadu. Zloděj ze zadního sedadla odcizil notebook za 20 tisíc korun. Škoda na rozbitém okně činí 5 tisíc korun.
K dalšímu vloupání došlo v areálu tenisových kurtů na ulici Dolní Hejčínská. Zde zloděj po rozbití okna dveří odcizil z podsedadla dámskou kabelku s doklady. Majitelka škodu vyčíslila na 7500 korun.
Ve středu večer zaparkovala řidička auto před jedním domem ve Vsisku. Když se asi po pětačtyřiceti minutách k vozu vrátila, zjistila, že má rozbité okno dveří. Z vozidla jí zmizela dámská kabelka s doklady, osobními věcmi a finanční hotovostí. Celkovou škodu vyčíslila na necelých 22 tisíc korun.   

Dopravní nehoda
Ve středu kolem 14.00 hodin došlo na silnici mezi obcí Tři dvory a Litovlí k dopravní nehodě. Řidič osobního auta Peugeot 406, jel po silnici od obce Tři dvory směrem na Litovel. Při průjezdu levotočivou zatáčkou se plně nevěnoval řízení vozidla, ohnul se pro spadené věci. Když se opět podíval z okna, zalekl se zatáčky a strhl řízení vlevo. Vjel částečně mimo vozovku a dostal smyk. Ve smyku vozidlem srazil dvaadvacetiletého chodce, který šel po levé straně vozovky směrem na Litovel. Po střetu vozidlo vjelo do příkopu, kde bočně narazilo do stromu. Při nehodě byl chodec s těžkým zraněním letecky transportován do FN Olomouc. Řidič byl převezen na celkové vyšetření do nemocnice ve Šternberku. Alkohol u sedmadvacetiletého řidiče nebyl zjištěn a škoda na vozidle byla vyčíslena na 100 tisíc korun.

S pozdravem
nprap. Mgr. Marta Vlachová
 

vytisknout  e-mailem