Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Policejní pes provedl dobrou práci

Prachatice – Volary – Volarští policisté zjistili u řidiče pozitivní výsledek na amfetamin, služební pes Chasan pak ve voze objevil pervitin a injekční stříkačky. (Hlasová schránka 974 236 116)  

Volarští policisté provedli včera v nočních hodinách společně s policejním kynologem na pozemní komunikaci v obci Volary kontrolu řidiče s osobním  vozidlem Škoda Felicia. Řidiče policisté nejprve vyzvali k provedení dechové zkoušky na alkohol, která byla negativní. Následně u řidiče provedli sreaningový test pomocí zařízení Drug Wipe 5 na přítomnost jiné návykové látky, který u řidiče zjistil pozitivní výsledech na amfetamin.
 
     
 
 
Po tomto zjištění se do práce pustil i policejní pes Chasan, který loni zdárně absolvoval výcvik na vyhledávání drog. Výcvik Chasana se nemynul účinkem. Ve schránce u řidiče nalezl tři kusy plastových sáčků s obsahem bílých krystalek pervitinu o celkové hmotnosti 1,4 g a v přihrádce u spolujezdce dále objevil černé látkové pouzdro na zip s digitální váhou, kovovou trubičku na šťupání a kovové pouzdro s injekčními stříkačkami. Volarští policisté případ zaevidovali jako přestupek na úseku ochrany před alkoholismem a jinými toxikomaniemi.
 
 
por. Bc. Martina Joklová, pt.pis@pcr.cz
20. února 2014

 

vytisknout  e-mailem