Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Preventivní noční akce na mládež a děti

KLADENSKO – Úspěšná policejní činnost ve spolupráci s ostatními složkami a pracovníky Magistrátu města Kladna. 

Policisté územního odboru Kladno v měsíci červenci a červnu uskutečnili ve večerních a brzkých ranních hodinách dvě preventivně bezpečnostní akce zaměřené na mládež ve spolupráci s městskými strážníky, příslušníky Celní správy a dále se akcí  zúčastnily i pracovnice sociálně právní ochrany dítěte při Magistrátu města Kladna. Bezpečnostní opatření byla především zaměřena na dodržování zákazu podávání alkoholu nezletilým a mladistvým osobám.

O tomto víkendu začala preventivní akce v pátek 14. července 2017 od 16.00 hodin a skončila v sobotu následující den  ve 02.00 hodiny. Jednalo se o celorepublikovou akci s označením HAD – hazard, alkohol a děti, do které bylo nasazeno celkem dvacet policistů územního odboru Kladno, čtyři příslušníci Celní správy ČR, dvě pracovnice Úřadu práce, dva strážnici MP Kladno a jedna pracovnice OSPOD Kladno.

Preventivně bezpečnostní akce byla rozdělena do dvou fází. První část byla zaměřena na kontroly heren a  pohostinských zařízení, kde se nacházejí výherní hrací automaty. Složky prováděly společně kontrolní činnost zda se v těchto místech nenacházejí mladistvé osoby a děti hrající na výherních automatech. Zástupci Celní správy se především zaměřili na kontrolu alkoholu, cigaret a dokladů. V rámci druhé fáze tohoto preventivního opatření  byly prováděny kontroly pohostinských zařízení na dodržování zákazu podávání alkoholu  osobám mladších osmnácti let.

V průběhu celé akce policisté zjistili tři případy podávání alkoholu dětem, vypátrána byla jedna osoba v celostátním pátrání a dále byl zjištěn jeden trestný čin a jeden přestupek v dopravě.  Celní správa ČR zjistila jeden správní delikt v souvislosti s neoznačenými výrobky, a to neokolkované cigarety a alkohol.

V měsíci červnu proběhla tato preventivně bezpečnostní akce v souvislosti s ukončením školního roku a začátkem prázdnin. Akce byla uskutečněna od 18.00 hodin 30. června 2017 do 04.00 hodin následujícího dne. Nejdříve policejní hlídky zkontrolovaly ubytovny v teritoriu města Kladna a v další části byla provedena preventivní akce v pohostinských zařízeních na kontrolu dodržování zákazu podávání alkoholu osobám mladším osmnácti let. V rámci akce na území města Kladna policisté zkontrolovali vytipované podniky

Obě preventivně bezpečnostní akce se zaměřením na dodržování zákazu podávání alkoholu osobám mladších osmnácti let, další  kontrolní činnost spojená s bezpečnostními opatřeními byly provedeny velmi profesionálně. Kladenští policisté budou v těchto preventivních akcích nadále pokračovat i v následujících měsících.

nprap. Jana Šteinerová

tisková mluvčí

P ČR  Kladno

17. července 2017

vytisknout  e-mailem