Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Policejní prezident navštívil Jordánsko a Spojené arabské emiráty

Jednalo se mimo jiné o zintenzívnění spolupráce v boji proti terorismu. 

Policejní prezident brig. gen. Tomáš Tuhý byl členem delegace prezidenta republiky Miloše Zemana, která ve dnech 9. až 13. února 2015 podnikla oficiální státní návštěvu v Jordánském hášimovském království a Spojených arabských emirátech.
 
Během návštěvy Jordánska se policejní prezident osobně setkal s jordánským ministrem vnitra, se kterým si oficiálně předali návrh smlouvy mezi Českou republikou a Jordánským hášimovským královstvím o spolupráci v boji proti trestné činnosti. „Tato spolupráce by měla zahrnovat výměnu operativních a strategických informací, vytváření pracovních týmu či vyslání konzultantů. Rozhodně budeme intenzívněji spolupracovat například i při pátrání po osobách apod.,“ uvedl k nastavené spolupráci policejní prezident Tomáš Tuhý.
 
V rámci návštěvy Spojených arabských emirátů se český policejní prezident také setkal s tamním ministrem vnitra a mimo jiné navštívil mezinárodní centrum Hedayah, které se zaměřuje na boj proti násilnému extremismu.
 
Součinnost Policie České republiky a bezpečnostních sborů obou arabských států není prozatím příliš intenzivní, ale má dlouhou tradici. Česká policie se vždy těšila ze strany svých zahraničních partnerů uznání za svoji profesionalitu a vstřícnost. „Dohodli jsme se, že je nejvyšší čas naši spolupráci zintenzívnit a rozvíjet zejména v akutních problematikách – v boji proti terorismu a extremismu. Do České republiky přivážím hodně poznatků, ne všechny budou v našem prostředí a v našich podmínkách aplikovatelné, přesto tato státní návštěva byla zdrojem inspirace i pro náš sbor,“ doplnil policejní prezident brig. gen. Tomáš Tuhý.
 
plk. Ing. Jana Macalíková
20. února 2015
Odkazy do noveho okna

Jordánsko 01

Jordánsko 01 

Detailní náhled

Jordánsko 02

Jordánsko 02 

Detailní náhled

Jordánsko 03

Jordánsko 03 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem