Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Policejní prezident navštívil Ukrajinu

Setkal se s ministrem vnitra i šéfem kyjevské policie. 

Policejní prezident brig. gen. Tomáš Tuhý navštívil ve dnech 3. - 7. srpna 2015 Ukrajinu. Během návštěvy se policejní prezident setkal s ukrajinským ministrem vnitra Avakovem a šéfem nové kyjevské policie Facevičem. Vzhledem k aktuálně probíhající reformě ukrajinské policie se hovořilo zejména o struktuře a způsobu řízení policie, policejního prezidia, výstroji a výzbroji policistů a samozřejmě také o možnostech další spolupráce mezi českou a ukrajinskou policií ve formě např. předávání zkušeností či lektorské činnosti apod. Součástí návštěvy na Ukrajině byla i návštěva ukrajinské Státní pohraniční služby, kde byly diskutovány aktuální problémy jako migrace nebo pašování zbraní.

Policejní prezident se rovněž setkal s hlavním představitelem mezinárodní mírové operace EUAM Kálmanem Miszeiem a některými českými občany působícími v této misi. Jednalo se o možném zapojením Policie ČR do reformního procesu na Ukrajině ve formě např. výcviku, mentoringu apod.

V rámci pracovní návštěvy policejního prezidenta na Ukrajině proběhlo také slavnostní znovuotevření kanceláře styčného důstojníka Policie ČR v Kyjevě, kterého se kromě velvyslance ČR na Ukrajině Ivana Počucha a dalších představitelů zastupitelského úřadu, zúčastnili také ukrajinští partneři a další zahraniční styční důstojníci akreditovaní na Ukrajině.

plk. Ing. Jana Macalíková
13. 08. 2015

vytisknout  e-mailem