Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Policejní prezident předal nové čluny

Zástupci šesti krajů převzali nová plavidla. 

Ve středu dopoledne se na Poříčním oddělní Slapy uskutečnilo slavnostní předání sedmi pracovních prámů Pioner Multi, které pomohla spolufinancovat Evropská unie. V rámci projektu „Zvýšení akceschopnosti Policie ČR při řešení mimořádných události“ získají policisté celkem patnáct těchto prámů. Kromě přepravní kapacity osmi osob je jejich výhodou i schopnost plavby při plném naplnění vodou, nebo funkce záklopky, která umožňuje záchranu osob, vyprošťování předmětů z vody, výstup plavců, ale také potápěčů na palubu. Zajímavostí člunu je také kompletně vybavený záchranářský batoh, který obsahuje také defibrilátor.
 
Klíče od nových člunů předal policejní prezident brig. gen. Tomáš Tuhý za přítomnosti svého náměstka pro ekonomiku, plk. Petra Petříka, zástupcům šesti krajů, mezi kterými nechyběl plk. Václav Kučera, ředitel středočeské policie a ředitel jihočeských policistů plk. Miloš Trojánek.  Policisté tak získali další prostředek, kterým budou rychleji moci poskytnout pomoc zraněným a evakuovaným osobám. Plavbu na pracovním prámu si na Slapské přehradě vyzkoušel i sám policejní prezident.
 
V rámci projektu „Zvýšení akceschopnosti Policie ČR při řešení mimořádných události“, který je financován z dodatečných prostředků Evropské unie, Evropského fondu pro regionální rozvoj, z integrovaného operačního programu, je v současné době vysoutěženo 16 zakázek z celkového počtu 22. Realizace projektu začala v květnu minulého roku a končí 31. listopadu 2015. Cena zakoupených prámů je 12,5 milionů korun. Dotace EU je ve výši 85%, zbývající část 15% podílu spolufinancování je hrazena z rozpočtu Policie ČR.
 
Velkou zásluhu na zajištění prostředků a realizaci jednotlivých nákupů mají pracovníci Kanceláře projektů a evropských dotací, kteří působí na Policejním prezidiu ČR. V rámci tohoto projektu se jim podařilo získat na moderní vybavení částku, která přesahuje jednu miliardu korun,“ řekl brig. gen. Tuhý.
 
Do konce tohoto roku se tak policisté dočkají i dalšího moderního vybavení. Například nových minibusů, kajutových plavidel, či vozidel pro specializované útvary.
Loga IOP

 
 
15. dubna 2015
kpt. David Schön
tiskový mluvčí, Policejní prezidium

 

Odkazy do noveho okna

pracovní.prámy1

pracovní.prámy1 

Detailní náhled

pracovní.prámy2

pracovní.prámy2 

Detailní náhled

pracovní.prámy3

pracovní.prámy3 

Detailní náhled

pracovní.prámy4

pracovní.prámy4 

Detailní náhled

pracovní.prámy5

pracovní.prámy5 

Detailní náhled

pracovní.prámy6

pracovní.prámy6 

Detailní náhled

pracovní.prámy7

pracovní.prámy7 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem