Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Policejní prezident přijel na pracovní návštěvu

LIBERECKÝ KRAJ - Policejní prezident spolu se svým náměstkem pro SKPV navštívil v pátek policisty v Libereckém kraji.  

V pátek 24. května 2013 navštívil policejní prezident plk. Mgr. Martin Červíček spolu se svým náměstkem pro službu kriminální policii a vyšetřování plk. JUDr. Kučerou policii v Libereckém kraji. Jednalo se o plánovanou pracovní návštěvu.

Během dopoledne se policejní prezident setkal se zhruba stovkou policistů a občanských zaměstnanců z Libereckého kraje, zhodnotil rok 2012  a  poděkoval  za výsledky, kterých dosahují. Následně sdělil všem přítomným informace o aktuální situaci u Policie ČR, seznámil je s plánovaným fungováním policie v roce 2013 a s nejdůležitějšími úkoly. Dále jim sdělil informace týkající se obměny vozového parku, zkvalitnění informačních technologií a v neposlední řadě o využívání informačních systémů a zjednodušení administrativních procesů, které policisty stále ještě zatěžují. Hovořil také o početních stavech policistů v celé republice, kdy všechny zúčastněné ujistil, že pro rok 2013 garantovala vláda početní stav u Policie ČR 38 996 služebních míst a rovněž tomu odpovídající objem finančních prostředků. 

Rovněž hovořil o střednědobém výhledu - jak by měla Policie ČR fungovat v roce 2014 a o doplňování policistů  do přímého výkonu služby, a s tím související pozvolný nábor nových zájemců o práci u Policie ČR.

V závěru pracovní návštěvy odpovídal policejní prezident i jeho náměstek na dotazy policistů, které se týkaly například obměny vozového parku a některých výstrojních součástek. Po této oficiální části programu navštívil policejní prezident v doprovodu krajského ředitele plk. Mgr. Milana Franka a jeho náměstků objekt Územního odboru v ulici Pastýřská, který v současné době prochází rozsáhlou rekonstrukcí a navštívil i nově připravované pracoviště Integrovaného operačního střediska Krajského ředitelství policie Libereckého kraje. Pro srovnání zašel také za policisty na současné pracoviště Integrovaného operačního střediska

Setkání s policejním prezidentem a jeho náměstkem pro službu kriminální policii a vyšetřování se za krajské ředitelství zúčastnil ředitel plk. Mgr. Franko spolu s náměstky pro vnější službu, SKPV a ekonomický náměstek. Před samotným setkáním s policisty hovořil policejní prezident v zázemí krajského ředitelství  o vývoji kriminality, jejích trendech, ale i početních stavech policistů v kraji. 

Policejní prezident rovněž ubezpečil vedení krajského ředitelství, že vedení policejního prezídia se snaží podporovat všechna krajská ředitelství tak, aby byl zajištěn výkon služby a dostatečné finanční prostřeky k pokrytí jak mzdových nákladů, tak i finanční prostředky na provoz a mandatorní výdaje.


mjr. Bc. Vlasta Suchánková
mluvčí KŘP Libereckého kraje
24. 5. 2013
 

 

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem