Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Policejní prezidium přivítalo vzácnou návštěvu

Pondělní setkání pomůže zvýšit bezpečnost ČR 

Policejní prezident, brig. gen. Tomáš Tuhý, se v pondělí odpoledne setkal se Suzanne E. Spaulding, náměstkyní ministra pro vnitřní bezpečnost Spojených států amerických. Na jednání ji doprovodila Nooshin Soltani, politická tajemnice ambasády USA v Praze. Za českou stranu se jednání zúčastnil také plk. Zdeněk Laube, náměstek policejního prezidenta pro SKPV.

Během schůzky účastníci vyhodnotili dosavadní vztahy a úzkou spolupráci obou státu na bázi bezpečnostních složek. Ta je dlouhodobě na vynikající úrovni, mimo jiné díky činnosti styčných důstojníků FBI a U.S. Secret service, a také přínosu vzdělávacích aktivit amerických expertů na poli informační kriminality.

„Velmi si cením možnosti aktivního využívání vzdělávacích kurzů FBI, které absolvují čeští experti na počítačovou kriminalitu. Nepřinášejí jen cenné informace, které pomáhají při vyšetřování tohoto druhu trestné činnosti, ale také umožňují navázat cenné osobní kontakty,“ uvedl brig. gen. Tomáš Tuhý.

Z jednání vyplynulo, že i do budoucna bude pokračovat intenzivní spolupráce zejména na vzdělávání v problematice cybercrime a možnosti vysílání českých policistů do různých kurzů v rámci amerických bezpečnostních složek.
 
19. května 2015
kpt. David Schön
tiskový mluvčí, Policejní prezidium
Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem