Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Policejní případy

KARLOVY VARY - Informace 

Krádež
Karlovarští policisté šetří případ krádeže. Zatím neznámý pachatel vnikl v noci z neděle na pondělí do skladu v Karlových Varech a zde odcizil měděný eletromateriál, vrtačku, laserovou vodováhu a horské kolo. Celková škoda, kterou pachatel způsobil je 32 000 Kč a policie nyní po pachateli pátrá. V případě dopadení a prokázání viny hrozí pachateli za přečin krádeže až dva roky ve vězení.
 
Vybral peníze z bankomatu
Pro podezření z přečinu krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku šetří případ policisté v Ostrově. Neznámý pachatel zde na konci dubna vybral pomocí platební karty v bankomatu místní banky v Ostrově částku ve výši 10 000 Kč. Dopustil se tak výše uvedených trestných činů a hrozí mu až dvouletý trest odnětí svobody. Policisté nyní vyhodnotí dostupné záznamy a provedou výslechy osob.
 
Rozhodnutí o vyhoštění
Policisté z odboru cizinecké policie ukončili správní řízení o vydání rozhodnutí o správním vyhoštění sedmatřicetiletého cizince a to až na jeden rok. Ač k tomu nebyl oprávněn, pobýval na území ČR bez cestovního dokladu a povolení k pobytu. Cizinec si v současné osobně převzal originál rozhodnutí a byl mu udělen výjezdní příkaz s platností do června 2013, kdy musí opustit ČR.
 
Alkohol za volantem
Karlovarští policisté vyšetřují dopravní nehodu ze dne 6. května 2013, která se stala v nočních hodinách. Šestašedesátiletý muž řídil motorové vozidlo v ulici Západní v Karlových Varech ve směru k ulici Plzeňská. Svým vozidlem Volkswagen měl najet na krajnici, kde narazil do betonového svodidla před přechodem pro chodce. Při nehodě došlo k poškození svodidla a k převrácení na bok. Automobil se sunul po komunikaci a zastavil cca po 60 metrech uprostřed ulice Západní. Na místě zasahovali také hasiči z Karlových Varů k zajištění úniku provozních kapalin. Řidič byl převezen do karlovarské nemocnice s lehkým zraněním. Na místě nehody byla s řidičem provedena pasivní dechová zkouška s pozitivním výsledkem. Z toho důvodu byl následně v Karlovarské krajské nemocnici proveden odběr krve, kdy bylo řidiči naměřeno 2,06 promile alkoholu v krvi. Řidiči byl zadržen řidičský průkaz a zakázána další jízda. Nyní má policistům co vysvětlovat. Alkohol za volant nepatří.
 
mjr. Mgr. Andrea Kávová
prap. Zuzana Týřová
7.5.2013

vytisknout  e-mailem