Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Policejní relace 24.12.-26.12.2009

Karvinsko - loupež, série vloupání do vozidel, ale i sebevražda, tak vypadaly vánoční svátky na Karvinsku 

V předvečer Štědrého dne došlo k loupežnému přepadení. V jedné havířovské herně neznámý lupič ohrožoval obsluhu za barovým pultem střelnou zbraní a požadoval peníze. Servírka ze strachu pachateli vydala číšnický flek s 16 000 Kč na hotovosti. Ke zranění osob nedošlo. Podle získaného popisu se mělo jednat o muže ve věku asi 30ti let, 180 cm vysoký, bílé pleti, krátké vlasy, na hlavě měl bílou kšiltovku s rovným černým kšiltem, tmavé kalhoty, bílou mikinu s kapuci, igelitovou tašku s převládajícím žlutým motivem, hovořil česky bez přízvuku. V ruce držel pistoli, černé barvy se stříbrným závěrem.
 
Štědrý den
V noci na čtvrtek v Karviné-Mizerově na Třídě Těreškovové neznámý pachatel rozbil okno stánku PNS. Sebou si odnesl zatím nezjištěné množství DVD nosičů a časopisů. Majitel byla předběžně vyčíslena na odcizením ve výši 5 000 Kč a poškozením 2 500 Kč.
Večer v Orlové policisté vyjížděli k muži, který skočil z okna. Kolem 19:30 hodin 79letý muž vyskočil z okna nemocničního pokoje v pátém podlaží orlovské nemocnice. Jeho zranění byla tak vážná, že jim na místě podlehl. Přesný motiv činu nebyl zatím zjištěn. Dopis na rozloučenou nebyl nalezen.
 
V Orlové-Porubě neznámý pachatel násilím vnikl do skladu s potravinami. Nejprve vytrhal několik kusů dřevěných desek, dostal se do  skladu. Nato vypáčil plechové vrata nákladní příruční rampy, kde vnikl do skladu s dřevěnými desky, kde nic neodcizil. Pokračoval dál. V objektu vnikl do kanceláře, kde odcizil dvě počítačové soupravy, jeden LCD monitor, notebook a další věci. Celková škoda odcizením v předběžné výši činí 49 600 Kč a škoda poškozením nebyla dosud vyčíslena.

První svátek vánoční
 
V Havířově-Suché na Dělnické ulici neznámý pachatel postupně vnikl do několika vozidel – Hyudai, do dvou vozidel značky Škoda Felicia, do dvou vozidel továrních značek Fiat Doblo, Daihatsu a ford. U všech vozidel pachatel rozbil skleněnou výplň dveří. Všechna vozidla prohledal, ale nic neodcizil Škoda poškozením byla zatím vyčíslena na 64 000 Kč. K vloupání došlo v brzkých ranních hodinách na Boží hod vánoční.
K dalšímu vloupání do vozidla došlo v Havířově-Šumbarku na parkovišti ulice Mládí. Pachatel vyháčkoval zámek dveří vozidla VW Polo. Sebou si odnesl dva kusy CD nosičů v hodnotě 600 Kč. Poškozením zatím škoda nebyla vyčíslena.
V Havířově-Městě na parkovišti poblíž Náměstí republiky neznámý poberta vnikl do vozidla Honda Accord. Uvnitř vzal legálně drženou zbraň vzor CZ 75 D Compact. Zbraň byla bez zásobníků s náboji. Majitel předběžně vyčíslil škodu na 16 000 Kč.
Druhý svátek vánoční
V jednom baru v Českém Těšíně neznámý lapka odcizil volně odloženou plátěnou peněženku. Její majitel přišel o finanční hotovost 7 000 Kč, 100 polských zlotých, platební kartu a mobilní telefon zn. Nokia 6600. Škoda byla majitel vyčíslena na 11 600 Kč
Bc. Zlatuše Viačková

vytisknout  e-mailem