Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Policejní střelci opět předvedli své kvality

Jihočeský kraj – Na mezinárodním poli dělají dobré jméno jihočeské policii. (Hlasová schránka 974 221 116) 

Družstvo jihočeských policistů se dne 18. října 2011 zúčastnilo devátého mezinárodního srovnávacího závodu družstev v Rakousku. Jednalo se o špičkově obsazený závod v mířené střelbě, do kterého organizátoři vložili ještě soutěž v Evropském policejním parkuru. Závodu se zúčastnilo celkem 15 družstev z Maďarska, Rakouska a České republiky.
 
Jihočeská policie vyslala do boje celkem 5 policistů. V mířené střelbě, kdy závodníci stříleli 30 ran v pomalejší střelbě (150 sekund na 5 ran) a 30 ran v rychlejší střelbě (20 sekund na 5 ran), obsadili v soutěži družstev vynikající druhé místo. Svoji skvělou připravenost potvrdili i v soutěži jednotlivců, do které se přihlásilo celkem 60 střelců. Jan Jungwirth ze služby kriminální policie a vyšetřování v Českých Budějovicích obsadil skvělé třetí místo a hned za ním se umístil Josef Rendl z oddělení služební přípravy ve Strakonicích.  Pavel Schwarz i Milan Příhoda, oba ze zásahové jednotky, skončili v první polovině startovacího pole.
 
Vložená soutěž Evropského policejního parkuru spočívala ve střelbě 50 ran na terč figury evropského policejního parkuru a to na vzdálenost 7 až 30 metrů v různých polohách – v kleče, v leže, v sedě, ve stoji, střelba jednoruč i obouruč, rychlopalba.  A právě v této soutěži prokázali jihočeští policisté svoji absolutní všestrannost, když Josef Rendl celou soutěž vyhrál a to s velkým náskokem před ostatními soupeři, na druhém místě skončil Milan Příhoda, na pátém místě Jan Jungwirth a na šestém místě Pavel Schwarz.
 
Naši střelci tak opět ukázali, že u jihočeské policie slouží skvěle připravení policisté, kteří svými vynikajícími výkony zvyšují prestiž a dobré jméno jihočeské policie na mezinárodním poli.
 

por. Ing. Štěpánka Uhlířová, pisjc@mvcr.cz

20. října 2011

Odkazy do noveho okna

Střelci 1

Střelci 1 

Detailní náhled

Střelci 2

Střelci 2 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem