Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Policejní střípky z Náchodska

Opatrnosti nikdy nezbývá 

Během středy 5. ledna 2011 policisté náchodského regionu řešili převážně krádeže, i když ani tentokrát se neobešla policejní práce bez řešení vzájemných vztahů.
 
Jako dobrý nápad se nezdál majiteli restaurace v Jaroměři nový obrázek, který se mu přes noc objevil na šedé fasádě. Kdosi mu tam žlutým sprejem nastříkal „smajlíka“. Majitel se však s primitivním uměním příliš neztotožnil a zhodnotil škodu na fasádě na 8.000 korun. Pachateli proto hrozí až roční trest odnětí svobody nebo peněžitý trest.
 
Odstavený vůz postrádá od včerejšího rána motorista z Hronova. Automobil Ford Sierra předchozí den uzamkl u autobusové zastávky Zbečník-Pustiny, neboť silniční kontrola jej  přistihla bez namontovaných registračních značek a nesměl dál pokračovat v jízdě. Když si následujícího dne chtěl vlastník automobil vyzvednout, vůz už tam nebyl. Nepořádný majitel tak splakal nad výdělkem a vydal se na policii. Ta ihned vyhlásila po vozidle v hodnotě 20.000 korun celostátní pátrání a zanesla jej do evidencí odcizených vozidel.
 
Nepozornosti či spíše nedostatku opatrnosti využil zloděj, který kradl před desátou hodinou dopoledne v zaparkovaném autě před prodejnou v Jaroměři-Josefově. Řidič vozu vyložil v prodejně svůj náklad a zapovídal se s obsluhou. Během pěti minut, po které neměl vůz pod kontrolou, mu ale do neuzamčeného vozidla někdo vlezl a z odložené peněženky vytáhl finanční hotovost 6.600 korun. Protože zloděje žádný svědek neviděl, má okradený řidič na jeho vypátrání a navrácení finanční hotovosti jen pramalou naději.
 
Jaroměřští policisté ale také slavili úspěch. Podařilo se jim objasnit starší případ vloupání do místní vinárny. K vloupání došlo začátkem srpna 2010, kdy pachatelé využili pootevřeného okénka na WC, vnikli dovnitř a kradli. Z prostor vinárny tehdy odnesli peníze, několik kartonů cigaret a alkohol, vše v hodnotě přesahující 35.000 korun. Vyšetřování policisty zavedlo k partičce místních mladíků ve věku 16 až 19 let. Dva si pomáhali při krádeži přímo uvnitř objektu, další hlídal a chtěl podíl. Všem nyní hrozí podle věku obvinění přečinu či z provinění krádeže vloupáním ve spolupachatelství s možným až dvouletým trestem odnětí svobody, respektive ročním žalářem.
 
Náchodská policejní hlídka vypátrala v dopoledních hodinách na Kamenici celostátně hledanou osobu. Muž byl hledán pouze kvůli údajům o pobytu. Po provedených služebních úkonech jej proto policisté již dále nezadržovali a odvolali celostátní pátrání.
 
Středa přinesla jej jednu nahlášenou dopravní nehodu. K nehodě došlo před čtvrtou hodinou odpoledne u Rychnovka a skončila jedním lehkým zraněním. Řidič ve věku 58 let jedoucí od Rychnovka na Městec vlivem náhlé zdravotní indispozice vyjel na přímém rovném úseku mimo vozovku a čelně narazil do stromu. Při nehodě naštěstí utrpěl jen lehké zranění. Na vozidle vznikla škoda 35.000 korun, dopravní policie nehodu dále vyšetřuje.
 
por. Bc. Eva Prachařová
6. 1. 2011

vytisknout  e-mailem