Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Policejní zprávy z Bruntálska

ÚO Bruntál- jezdilo se pod vlivem alkoholu a další  

Bral elektroinstalaci
V době od 1. do 9.4.2010 v Holčovicích ve volně přístupném seníku odstranil dosud neznámý pachatel řetěz z plechových dveří elektrorozvodny, ze které odcizil různé součástky a kabely. Následně odtrhl část laminátu dveří jeřábu, kde demontoval celou elektroskříň, kabely i motory. Způsobená škoda činí 70 tisíc Kč. Šetří OOP Město Albrechtice. 
 
Při rekonstrukci domu nalezli granát
Další nález munice oznámil 34letý muž albrechtickým policistům v pátek 9.4.2010. Při rekonstrukci rodinného domu v Osoblaze našli dělníci při výkopových pracích munici. Policisté zjistili, že se jedná o dělostřelecký granát, který si převzal přivolaný pyrotechnik. 
 
Nehody pod vlivem alkoholu
Dopravní policisté v průběhu víkendu šetřili tři nehody. Ve všech byli řidiči pod vlivem alkoholu a došlo ke dvěma zraněním.
            - v pátek 9.4.2010 v 16,45 hodin mezi obcemi Dětřichov a Vajglov jel 22letý Pražák s vozidlem Favorit. Při průjezdu pravotočivou zatáčkou nepřizpůsobil rychlost jízdy stavu a povaze komunikace a dostal na mokrém povrchu sérii smyků. Přejel do protisměru, kde narazil do protijedoucího nákladního vozidla Renault 34letého řidiče. Po střetu nezastavil a z místa nehody ujel. Rýmařovští policisté ho následně zjistili ve Vajglově. Při dechové zkoušce mu naměřili nejprve 0,94 promile a po 15 minutách 1,04 promile. Mladý řidič uvedl, že po nehodě požil jedno pivo a před nehodou vypil 3 nebo 4 piva. V nemocnici byl u něj proveden odběr krve a také mu lékaři ošetřili lehké zranění. Mladík nepředložil doklady potřebné k řízení a policisté dalším šetřením zjistili, že mu byl soudem v Ostravě uložen zákaz řízení motorových vozidel do září 2011. Způsobená škoda činí 105 tisíc Kč. Mladík je podezřelý z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky a maření výkonu úředního rozhodnutí.
            - nehodu, při které řidič v podnapilém stavu narazil s vozidlem nejprve do kontejneru a následně do panelového domu šetřili dopravní policisté v neděli 11.4.2010. Krátce po 3,00 hodině v Rýmařově na ulici Radniční jel místní 21letý mladík s vozidlem Opel. Při jízdě na přímém úseku silnice vyjel vlevo a čelně narazil do panelového domu a asi 150 metrů předtím do kontejneru na odpad. Z místa nehody odešel a policisté ho nalezli 500 metrů od havarovaného auta. Při dechové zkoušce mu naměřili 2,47 a po půl hodině 2,65 promile. Mladík se přiznal k jízdě po požití alkoholu. Při nehodě utrpěl lehké zranění. Způsobená škoda činí 10 tisíc Kč.
 
Chatu zcela vyraboval
Rýmařovští policisté šetří vloupání do rekreační chaty v Albrechticích. Dosud neznámý pachatel vypáčil desku zabezpečeného okna a vnikl v době od 5. do 9.4.2010 dovnitř. Odcizil elektrický vařič s troubou, radiomagnetofon, varnou konvici, teleskopické nůžky, lyžařské boty, přenosné elektrické topidlo, elektrickou řetězovou pilu, sekačku, alkohol a další věci (nářadí, kosmetiku a jiné) v hodnotě přes 55 tisíc Kč.
 
Becherovky si schovala pod bundu
Bruntálští policisté sdělili dne 9.4.2010 ve zkráceném přípravném řízení podezření z přečinu krádeže 23leté ženě z Opavy. Svého trestního jednání se měla dopustit tím, že v obchodním domě v pátek 9.4.2010 na ulici Zeyerova v Bruntále ukryla pod bundu dvě láhve alkoholu. Prošla bez zaplacení pokladnou, kde byla kontrolována ostrahou. Ke krádeži se doznala, alkohol vydala. Přivolaní strážníci mladou ženu předali policistům, kteří zjistili, že se takového činu dopustila i přes skutečnost, že byla již v minulosti odsouzena. Způsobená škoda činí 332 Kč.
 
Přišel o jízdní kolo
V době od 9. do 10.4.2010 v Krnově u obchodního domu na ulici Revoluční dosud neznámý pachatel odcizil uzamčené jízdní kolo Heavy Tools. Majiteli způsobil škodu ve výši 12 tisíc Kč. Šetří OOP Krnov.
 
Jezdilo se pod vlivem alkoholu
Alkohol byl nejen při dopravních nehodách, ale také při kontrolách v Lomnici, Zátoru, Krnově a Bruntále policisté zjistili v celkem pěti případech, že řidiči jezdí po požití alkoholu. Naměřené hodnoty se pohybovaly od 0,14 až po 1,57 promile.
            Jednoho řidiče policisté nachytali dokonce dvakrát. V neděli 11.4.2010 po 1,00 hodině kontrolovala pěší hlídka policistů v Krnově na ulici Albrechtická a I.P. Pavlova vozidlo Alfa Romeo, které řídil 23letý muž. Při dechové zkoušce mu naměřili 1,5 a následně 1,57 promile. Zakázali mu další jízdu. Za hodinu na to řídil mladík opět. Na ulici M. Gorkého a Seifertova ho policisté opět zastavili a naměřili mu 1,42 promile. Vzhledem k tomu, že byla důvodná obava, že bude trestnou činnost opakovat, tak byl zadržen a umístěn do policejní cely. Dopoledne mu policisté sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Hrozí mu trest odnětí svobody až na jeden rok. 
 
Vloupal se do sklepních kójí
V Krnově v panelovém domě na ulici Jesenická v době od 10. do 11.4.2010 neznámý pachatel vnikl násilně do čtyř sklepních kójí, které prohledal, ale nic neodcizil. Pak ještě vykopl dvoje dveře ve sklepních prostorách. Svým jednáním způsobil poškozením škodu ve výši 2 800 Kč.
 
V pivnici přišel o mobil
Vrbenští policisté šetří krádež mobilního telefonu. V době od 10. do 11.4.2010 v pivnici na ulici Krejčího dosud neznámý pachatel odcizil z kapsy volně odložené bundy mobilní telefon HTC HD2. Majiteli způsobil škodu ve výši 10 tisíc Kč. 
                                                                                 
komisař por. Bc. Tušková P.
pisbr@mvcr.cz 

vytisknout  e-mailem