Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Policejní zprávy z Karvinska

Pachatele DVD filmu zadrženi 

Lákadlem byly filmy na DVD
Zřejmě si chtěli otevřít svou půjčovnu filmů dva pachatele z Havířova. Ti totiž v pátek hodinu po půlnoci v Havířově Šumbarku na dvou místech násilně vnikli do plechové bedny na časopisy . V prvním případě na náměstí T.G. Masaryka si odnesli různé filmy na DVD nosičích a nepohrdli ani tiskovinami. Majiteli takto způsobili škodu ve výši 3400 korun. Ve druhém případě na ulici Šenovské z plechové skřínky si odnesli stejné zboží v hodnotě 972 korun. Pachatele jsou trestně stíhaní na svobodě a hrozí jím trest odnětí svobody až na dvě léta.
Vloupání do základních škol
Dva případy vloupání do základních škol šetří Havířovští policisté. Neznámý pachatel se po rozbití skleněné výplně dostal do kabinetu Základní školy Karolíny Světlé. Zde odcizil notebook v hodnotě 10000 korun. Další případ se stál o dva dny později na Základní škole Gorkého. Pachatel se pokoušel dostat do prostoru kuchyně a šaten což se mu nepodařilo. Své štěstí dále zkoušel u vstupních venkovních dveří. Zde byl vyrušen spuštěním alarmu. Zda oba skutky má na svědomí jeden pachatel policie zatím prověřuje.
Připraven na sezonu
Rybníky sice ještě nezamrzli,ale na hokejovou sezonu je již připraven neznámý sportovec. Ten v Karviné Novém Městě na ulici Vrchlického násilně vytlačil okno sklepní místnosti, ze které si odnesl hokejovou výzbroj v hodnotě 15000 korun.
Po zavírací době do restaurace
Ze čtvrtka na pátek se neznámý zlodějíček násilně dostal do jedné karvinské restaurace. Zde se mu podařilo odcizit automat na cigarety, různý alkohol a své řádění ukončil poškozením dvou hracích automatu na šipky. Majitelé škodu vyčíslili na částku 103300 korun.
Poškodil nádrž a odcizil naftu
V pátek během večera v obci Stonava si na parkovišti u PZKO vyhlídl neznámý lump vozidlo značky Škoda Fabia . U auta nezjištěným předmětem prorazil nádrž a takto se mu podařilo vyčerpat 20 litrů nafty. Majitel poškozenou nádrž vyčíslil na částku 6700 korun a naftu na 600 korun.
Opilý za volantem
Těžce se zmýlil muž z Českého Těšína, který se domníval, že v neděli v dopoledních hodinách během jízdy nenarazí na hlídku policie. Na ulici Jablunkovské v Českém Těšíně byl ve svém vozidle kontrolován strážci zákona. Policisté při dechové zkoušce zjistili u řidiče požití alkoholických nápojů před jízdou a to přístrojem, který ukázal hodnotu 2,91 promile¨alkoholu v dechu. Na místě byl řidiči zadržen řídičský průkaz a samotný řidič putoval na záchytnou stanici, kde se z opilosti vyspí. Skutek je veden ve zkráceném přípravném řízení.
nprap. Jaroslav Kus

vytisknout  e-mailem