Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Policejní zprávy z Prostějovska

ze dne 11.8.2009. 

Krádež motorové nafty – zjištění pachatele

Policisté zjistili podezřelého muže (1985), který opakovaně v měsících červen a červenec 2009 v obci Bohuslavice vnikl do areálu zemědělské společnosti a z neuzamčených nádrží zde zaparkovaných traktorů a nákladního vozidla odčerpal postupně 320 litrů motorové nafty. Naftu následně prodával. Podezřelý způsobil škodu zemědělské společnosti ve výši 8 500,-Kč.


 

Krádež v obchodním domě

Počátkem tohoto týdne odcizila podezřelá žena (1966) v hypermarketu na ulici Konečná v Držovicích pět kusů knih v celkové hodnotě 1 727,- Kč, které si uschovala do tašky a poté prošla přes pokladní zónu, aniž by je zaplatila. Policisté poté zjistili, že žena byla v posledních třech letech za takový skutek potrestána. Dopustila se tak trestného činu Krádež, za což zákon umožňuje uložit trest odnětí svobody až na dva roky.


Vloupání do vozidel

Na policii ČR byla nahlášeny 3 případy vloupání do vozidel. Neznámý pachatel vnikl do Renaultu Master v obci Doloplazy a odcizil navigaci a osobní doklady poškozeného. Způsobil tak škodu 4 100,-Kč. V Prostějově na ulici Komenská se pachatel vloupal do Škody Superb, majitel přišel také o navigaci. Škodu vyčíslil na 3 600,-Kč. Do kabiny nákladního vozu Iveco se pachatel vloupal na ulici Konečná v Držovicích. Řidič přišel o svou ledvinku s osobními doklady. Škoda v tomto případě činí 2 200,-Kč.

vytisknout  e-mailem