Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Policejní zprávy z Prostějovska

ze dne 29.5. - 31.5.2009. 

Muž zemřel po srážce s vlakem

Dne 30.5.2009 v 22.05 hodin došlo na železniční trati Přerov – Brno mezi nádražím ČD Nezamyslice a obcí Dřevnovice k úrazu muže (1981). Poškozený šel po kolejišti ve směru od nádraží Nezamyslice směrem na Vyškov. Po srážce s vlakem na místě zemřel. Policisté na místě vyloučili cizí zavinění.

Loupežné přepadení

Dne 30.5.2009 v době okolo 3.30 hodin procházel poškozený (1991) Kolářovými sady v Prostějově. V průběhu chůze byl napaden doposud dvěma neznámými pachateli. Ti povalili poškozeného na zem a odcizili mu jeho mobilní telefon a mikinu. Poté z místa utekli. Loupež vyšetřují policisté služby kriminální policie a vyšetřování.

Kradl cigarety, alkohol a peníze

Policisté zahájili trestní stíhání muže (1985) z Přerovska, který koncem března vnikl do vnitřních prostor restaurace na ulici Čs. Armádního sboru v Prostějově, objekt prohledal a odcizil 13 kartonů cigaret různých značek, cukrovinky, alkoholické nápoje a finanční hotovost. Majiteli vznikla škoda celkem za 26 000,- Kč. Na zařízení škodu nezpůsobil.

Vloupání do chaty – zjištění pachatele

Policisté Obvodního oddělení Konice zjistili muže (1964), který se v měsíci dubnu vloupal do rekreační chaty u obce Slavíkov. Pachatel v chatě vše prohledal a odcizil potraviny a alkohol. Majiteli způsobil škodu za více jak 700,- Kč.

Krádež vozidla – zjištění pachatele

Kriminalisté ve spolupráci s policisty Obvodního oddělení Prostějov 2 zjistili dva muže (1985,1969), kteří se v březnu před domem v obci Bedihošť zmocnili osobního vozidla Hunday Lantra. Auto poté odstavili v katastru obce Tovačov, kde bylo nalezeno. Pachatelé z něj odcizili autorádio, sadu klíčů, vibrační brusku, reproduktory a 4 kusy kompletních kol. Majiteli vznikla škoda 41 000,- Kč. Pachatelé jsou obviněni z trestného činu Neoprávněné užívání cizí věci a Krádež.
Mladší z pachatelů také odcizil z rodinných hrobů ve Vrahovicích v Prostějově sošku hrdličky z biskvitového porcelánu, sošku dvou hrdliček na podstavci a sošku anděla. Majitelům tak způsobil škodu 21 000,- Kč. 

vytisknout  e-mailem