Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Policejní zprávy z Prostějovska

ze dne 6. - 8.2.2009.  

Vloupání do rekreační chaty

V průběhu minulého týdne se neznámý pachatel vloupal do rekreační chaty u obce Stražisko – Maleny, vnikl dovnitř, vše prohledal a odcizil věci v celkové hodnotě 8 500,- Kč. Na zařízení chaty způsobil pachatel škodu 500,- Kč.

Neznámý pachatel se vloupal i do rekreační chaty u obce Suchdol, vnikl dovnitř, vše prohledal a odcizil věci v celkové hodnotě 10 000,- Kč. Poškozením zařízení chaty způsobil škodu 1 500,- Kč.

Vloupání do prodejny

Dne 6.2.2009 v nočních hodinách se neznámý pachatel nebo pachatelé vloupali po vylomení vstupních dveří pro zákazníky do prodejny elektroniky na ulici Plumlovská v Prostějově. Z prodejny bylo odcizeno celkem 13 kusů notebooků a 6 kusů velkoplošných LCD televizorů. Způsobená škoda na odcizené elektronice činí 300 000,- Kč. Poškozením vstupních dveří a prodejny vznikla další, doposud nevyčíslená škoda.

Krádež starožitných mincí

Poškozený muž (1951) si do svého bytu v Prostějově pozval doposud 4 neznámé muže, kteří se nabídli, že mu zprostředkují výměnu starožitných mincí. Přitom využili nepozornosti poškozeného a v nestřeženém okamžiku odcizili zásobník asi se 100 kusy starožitných mincí a dále z pokoje odcizili digitální fotoaparát, řetízky a finanční hotovost 4 000,- Kč. Škoda na odcizených věcech je předmětem dalšího šetření.

Vloupání do vozidla

Na ulici Libušinka v Prostějově se neznámý pachatel vloupal do osobního automobilu Dacia Logan a odcizil autorádio. Majiteli tak způsobil škodu 4 500,- Kč.

Neznámý pachatel se vloupal i do vozidla VW Transporter na parkovišti před motorestem v obci Kelčice a odcizil satelitní navigaci. Celkovou škodu majitel vyčíslil na 9 200,-Kč.


vytisknout  e-mailem