Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Policejní zprávy z Prostějovska

ze dne 14.12.2009 

 Pobodal ženu kuchyňským nožem

Dne 13.12.2009 ve večerních hodinách v Prostějově na ulici Dolní muž (1968) pobodal svoji přítelkyni (1966). K události došlo po slovní rozepři mezi partnery, kdy muž za použití kuchyňského nože úmyslně bodl svou přítelkyni do zad. Tímto ženě způsobil těžké zranění, traumatický pneumotorax s poraněním plíce. Žena byla ve vážném zdravotním stavu převezena do nemocnice. Muž sám svůj hrůzný čin oznámil na tísňovou linku policie a následně byl v souladu s trestním řádem zadržen pro podezření z trestného činu ublížení na zdraví. Za těžké ublížení na zdraví může být muž potrestán odnětím svobody na dvě léta až osm let.


 

Vloupání do lékárny

Dne 13.12.2009 v nočních hodinách dosud neznámý pachatel vypáčil a poškodil zasouvací vstupní dveře do lékárny na parkovišti u OD Kaufland, ze které následně odcizil plechovou pokladnu s finanční hotovostí 5.000,- Kč. Celková způsobená škoda činí 18.000,- Kč.


 

Auto není výkladní skříň

Policisté přijali oznámení dne 14.12. 2009. Kolem poledne se neznámý pachatel vloupal do uzamčeného motorového vozidla značky Mitsubishi Pajero, které bylo zaparkované na parkovišti u budovy ČSOB na ulici Školní v Prostějově. Pachatel rozbil skleněnou výplň bočního okénka pravých zadních dveří a ze zadního sedadla následně odcizil koženou tašku černé barvy, ve které byla finanční hotovost ve výši 360.000,- Kč. Navíc neznámý pachatel poškodil přední pneumatiku vozidla. Celková způsobená škoda činí 365.700,- Kč. Upozorňujeme všechny občany, aby nenechávali cenné věci ve vozidle. Vystavují se tak vysokému a mnohdy zbytečnému riziku jejich odcizení.


 

Ohrožení pod vlivem návykové látky

Policisté z Prostějova dne 14.12.2009 v 02:50 hodin při dopravní kontrole v Držovicích stavěli osobní motorové vozidlo Škoda Fabia combi, které řídil muž (1974) z Prostějovska. Řidič se na výzvu policie podrobil dechové zkoušce na zjištění alkoholu v dechu. Byla mu naměřena hodnota 1,73 promile alkoholu. Ve věci byly zahájeny úkony zkráceného přípravného řízení a podezřelému řidiči bylo sděleno podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. Muž může být za tento čin potrestán odnětím svobody až na jeden rok nebo peněžitým trestem nebo zákazem činnosti.

vytisknout  e-mailem