Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Policejní zprávy z Prostějovska

ze dne 5.2.2009. 

Přepadení na ulici – zjištění pachatele

Tento týden jsme informovali o přepadení, ke kterému došlo dne 30.1.2009. V 19.15 hodin procházeli dva mladíci od Husserleho náměstí v Prostějově směrem na náměstí T.G. Masaryka. V těchto místech na poškozené zavolali dva neznámí mladíci, ať na ně počkají. Poté po jednom z poškozených požadovali mobilní telefon. Když jim odmítl telefon vydat, vyhrožovali, že ho zbijí. Z toho důvodu poškozený vytáhl svůj mobilní telefon a vydal jim ho. Poté pachatelé z místa odešli. Ke zranění poškozených ani k fyzickému napadení nedošlo.
Kriminalisté v těchto dnech zahájili trestní stíhání dvou mladistvých pachatelů pro uvedený čin – provinění Loupeže. Trestní stíhání jednoho z pachatelů je vedeno na svobodě u druhého z nich dali kriminalisté státnímu zastupitelství podnět na jeho vzetí do vazby. Oba pachatelé se podobné trestné činnosti dopouštěli již v minulosti.

Vloupání do vozidla

Neznámý pachatel se na ulici Moravská v Prostějově vloupal do motorového vozidla Fiat Doblo a odcizil z čelního skla nalepenou dálniční známku pro rok 2009. Při vloupání rozbil skleněnou výplň okna předních dveří. Majiteli vznikla škoda v celkové výši 3 700,- Kč.

Krádež peněženky

Neznámý pachatel v baru na ulici Wolkerova v Prostějově využil nepozornosti majitele a z jeho volně odložené bundy odcizil peněženku s finanční hotovostí a s doklady. Škodu majitel vyčíslil na 5 500,- Kč.

Krádež vozidla

Neznámý pachatel odcizil na Sídlišti Svobody v Prostějově motorové vozidlo Audi A6, které bylo zaparkované při pravém okraji vozovky u boční zdi panelového domu. Majiteli vznikla krádeží škoda 600 000,- Kč.

Sprejerství

V Prostějově na ulici Hliníky postříkal dosud neznámý pachatel kovová dvířka od elektrického rozvaděče, od plynoměru a dále dvě kovové schránky. Škodu majitel odhaduje na 4 000,- Kč.

vytisknout  e-mailem