Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Policejní zprávy z Prostějovska

z 25. - 28. září 2009 

Vloupání do pobočky České pošty

V době od 25. do 28. září 2009 se neznámý pachatel  vloupal do pobočky České pošty v Němčicích nad Hanou. Po překonání mříží a dveří vnikl do trezorové místnosti, kde vyřezal díru do trezoru, ze kterého odcizil dálniční známky a kovové mince v celkové výši 89.917,- Kč. Ve svém činu dále neznámý pachatel pokračoval, vnikl do místnosti doručovatelek a násilně otevřel bezpečnostní box s bankovkami v celkové hodnotě 376.500 Kč. Při násilném otevření bezpečnostního boxu se aktivovala kapsle s barvivem, které bankovky znehodnotilo. Předběžná škoda, která byla vyčíslena násilným jednáním neznámého pachatele, byla vyčíslena na 546.617,- Kč.


 

Vloupání do vozidla

Neznámý pachatel se vloupal do vozidla zaparkovaného na parkovišti Za Velodromem v Prostějově. Z vozidla tovární značky Ford S Max odcizil autonavigaci a poškodil vozidlo. Majiteli způsobil škodu 12.000,- Kč.


 

Odcizení kamery z mýtné brány

Neznámý pachatel odcizil konzolu s kamerou Kapsch z volně přístupné mýtné brány umístěné na rychlostní komunikaci R 46 v katastrálním území obce Olšany u Prostějova. Škoda byla vyčíslena na 104.000,- Kč.


 

Odcizení vozidla

Neznámý pachatel odcizil osobní motorové vozidlo zn. KIA Sorento, které měl majitel zaparkované před rodinným domem v obci Vincencov. Způsobená škoda činí 800.000,- Kč.


 

Vloupání do vozidla

Neznámý pachatel se vloupal do vozidla zaparkovaného v Prostějově na ulici Brněnská. Z vozidla odcizil fotoaparát, doklady a digitální kameru. Odcizením věcí a poškozením vozidla byla vyčíslena škoda ve výši 62.000,- Kč.


 


 

por. Miroslava Trundová

tel. 974 781 212


 


 


 

vytisknout  e-mailem