Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Policejní zprávy z Prostějovska

ze dne 19.1.2009. 

Policisté zjistili pachatele krádeže

Včera jsme informovali o tom, že neznámý pachatel vnikl otevřenými vraty do garáže rodinného domu v obci Konice a odcizil zde zaparkované motorové vozidlo Peugeot 205. Vozidlo bylo odemknuté a klíče se nacházely uvnitř. Majitel škodu na odcizeném autě odhaduje na 30 000,- Kč.

Policisté nalezli odcizené vozidlo před obcí Šubířov, v příkopu, havarované. Řidič z místa nehody utekl. Následným šetřením policistů byl zjištěn mladík (1994) a jeho přítelkyně (1991), kteří vozilo společně odcizili. Následně ho užívali k jízdě v okrese Prostějov a Svitavy. Auto po celou dobu řídil mladík, poté havarovali u obce Šubířov a z místa dopravní nehody utekli. Mladík doposud není držitelem žádného řidičského oprávnění. Policisté dále zjistili, že mladý muž je veden v celostátním pátrání, neboť jako svěřence utekl z diagnostického ústavu.

Krádež příruční tašky

Neznámý pachatel se na ulici Pražská v Prostějově vloupal do motorového vozidla Opel Corsa a z vozidla odcizil odloženou pánskou příruční tašku s obsahem finanční hotovosti, osobních dokladů a digitální kartou do tachografu. Pachatel se dále vloupal do zaparkovaného vozidla na ulici Tylova, ze kterého odcizil také pánskou příruční tašku s digitálním fotoaparátem, mobilním telefonem a dalšími osobními věcmi majitele. Škoda v obou případech činí 47 500,- Kč.



vytisknout  e-mailem