Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Policie a ČOI v bazarech

České Budějovice - policisté s pracovníky ČOI provedli "přepadovou" akci v bazarech a zastavárnách. (Hl. schránka 974 221 116)  

Policisté z Českých Budějovic celý včerejší den pracovně prožili ve znamení použitých věcí. S cílem snížit a omezit prodej věcí pocházejících z trestné činnosti v bazarech a zastavárnách či sběrnách druhotných surovin, provedli „přepadové“ kontroly ve vytypovaných provozovnách. V součinnosti s pracovníky České obchodní inspekce (ČOI) provedli kontrolu živnostenských provozoven, u kterých předpokládají možnost prodeje věci pocházejících z trestné činnosti.
Akce začala v deset hodin dopoledne a trvala do odpoledních hodin. V jeden okamžik vždy zároveň tři operační skupiny tvořeny policisty a pracovníky ČOI vstoupily do vytypovaných provozoven na území Obvodního oddělení České Budějovice a Čtyři Dvory. Do akce bylo zapojeno zhruba dvacet policistů a pracovníků. Kontrole bylo podrobeno 15 provozoven. Policisté a pracovníci České obchodní skupiny zkontrolovali a prověřili původ 110 podezřelých věcí, například jízdních kol, nářadí, autorádií a podobně.
V průběhu akce pracovníci ČOI zaznamenali celkem 5 prohřešků, které budou řešit v rámci svých kompetencí. Mezi tyto zejména patří neoddělení zboží nového, od zboží bez původu /bazarového/ a umístění cenovek.
Policisté akci hodnotí jako úspěšnou, přestože nebyla zajištěna žádná věc pocházející z trestné činnosti. Ve velké většině případů totiž majitelé při odcizení věci nejsou schopni dohledat doklady s výrobním číslem či uvést podrobnější popis věci, policisté pak mají při pátrání ztíženou práci. Včerejší akcí policisté ukazují, že boj se zloději nevzdávají.
 

vytisknout  e-mailem