Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Policie dětem

Praha venkov - VÝCHOD – Preventivním programem prošli všichni žáci Základní a Mateřské školy Sibřina. 

Ve dnech 6. a 7. května tohoto roku připravila policistka Územního odboru Praha venkov – VÝCHOD preventivní program pro děti ze školky a žáky prvních až čtvrtých ročníků Základní a Mateřské školy Sibřina.

Dopravní výchova: policejní preventistka, dětem ze školky, z prvního a druhého ročníků vysvětlila základní zásady bezpečnosti v silničním provozu. Žáci si vyzkoušeli správné přecházení po přechodu pro chodce a zopakovali si význam jednotlivých dopravních značek. Nechybělo ani připomenutí důležitosti viditelnosti osob, kterou lze zvýšit vhodnou barvou oblečení a doplňky z reflexních materiálů.

Bezpečné chování dětí: při této besedě se policistka zaměřila na děti třetího ročníku základní školy, kterým vysvětlila zásady bezpečného chování při kontaktu s cizí osobou. Připomněla jim jaká nebezpečí a nástrahy na ně mohou čekat na ulici nebo v okolí domova a prověřovala, jak by děti v případě nebezpečí reagovaly. Nastínila různé rizikové situace a děti si vyzkoušely jak se správně zachovat.

Rizika na sociálních sítích: v rámci preventivního projektu  „Tvoje cesta onlinem“, policejní preventistka dětem čtvrtého ročníku základní školy vysvětlila na vybraných případech způsoby, jakými internetoví predátoři oslovují své potenciální oběti, jak s nimi manipulují a jakých veřejně dostupných informací využívají. Doporučila také na koho se obrátit a hlavně jakých rizikových ukazatelů si při komunikaci s osobou na internetu všímat.

Děti všechna téma zaujala a věřím že jim rozšíří obzory v jejich životě.

prap. Veronika Borovičková 
10. května 2024  

vytisknout  e-mailem